Business & Finance Τετάρτη 3/11/2021, 11:26
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Maye Musk: Η γυναίκα που γέννησε τον σύγχρονο Μίδα

«Ήμουν διάσημη ώσπου ο Elon έγινε διάσημος»

Maye Musk: Η γυναίκα που γέννησε τον σύγχρονο Μίδα

O Elon Musk, που με περιουσία 306 δισ. δολαρίων είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει βάλει στόχο να φέρει την επανάσταση στη γη (με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla), αλλά και στο διάστημα (με την SpaceX και το όνειρό του να φτιάξει μια ανθρώπινη αποικία στον Άρη). Αυτές τις μέρες, όμως, καταπιάνεται με την εξάλειψη της πείνας από τον πλανήτη, έπειτα από την πρόσκληση-πρόκληση που δέχθηκε από τον επικεφαλής του παγκόσμιου επισιτιστικού προγράμματος του ΟΗΕ να βοηθήσει.

Μπροστά σε αυτά τα επιτεύγματα ενός ανθρώπου που κάνει όλο τον πλανήτη να μιλά για εκείνον, κανείς δεν μπορεί παρά να αναρωτιέται: Τι είδους οικογένεια βγάζει μια τόσο επιτυχημένη προσωπικότητα;

View this post on Instagram

A post shared by Maye Musk (@mayemusk)

 

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι η 73χρονη μητέρα του Elon Musk, Maye Musk, έχει και αυτή το δικό της εντυπωσιακό story. Όπως έχει πει η ίδια, «ήμουν διάσημη ώσπου ο Elon έγινε διάσημος».

Τα επιτεύγματά της σίγουρα δεν σταματούν στο ότι μεγάλωσε έναν οραματιστή δισεκατομμυριούχο. H Maye Musk είναι μοντέλο και διαιτολόγος με δύο πτυχία master και θεωρείται ένα είδωλο της αβίαστης κομψότητας και του δικαιώματος των γυναικών να μεγαλώνουν φυσικά.  Στα 69 της χρόνια έγραψε ιστορία πρωταγωνιστώντας σε παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας καλλυντικών Cover Girl.

View this post on Instagram

A post shared by Maye Musk (@mayemusk)

 

Γεννήθηκε ως Maye Haldeman στον Καναδά, όμως η οικογένειά της μετακόμισε στη Ν. Αφρική όταν ήταν μόλις δύο ετών. Έχει μία δίδυμη αδερφή, την Kaye, και τρία ακόμα αδέρφια.

Άρχισε το μόντελινγκ σε ηλικία 15 ετών, «όταν τα μοντέλα έπρεπε να έχουν τα δικά τους παπούτσια και κοσμήματα», όπως είχε πει σε μία παλαιότερη συνέντευξή της.

View this post on Instagram

A post shared by Maye Musk (@mayemusk)

 

Ήταν φιναλίστ στα καλλιστεία Miss South Africa το 1969 και τον επόμενο χρόνο παντρεύτηκε τον μηχανικό Errol Musk, τον οποίο είχε γνωρίσει στο σχολείο.

Το ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά, τον Elon, τον αδερφό του Kimbal και την αδερφή του Tosca.

Ο Elon είχε από νωρίς το παρατσούκλι «αγόρι-ιδιοφυΐα», θυμάται η Maye, όμως τονίζει πως όλα της τα παιδιά είναι «πανέξυπνα». Ο Kimbal είναι επιχειρηματίας και η Tosca είναι παραγωγός και σκηνοθέτιδα ταινιών και εκπομπών.

Η Maye Musk χώρισε από τον σύζυγό της το 1979 και μετά συνδύασε τη μητρότητα με τη δουλειά της ως μοντέλου και διαιτολόγου. Όταν ο Elon της είπε ότι ήθελε να μετακομίσει στη Β. Αμερική για να επιδιώξει μία καριέρα στην τεχνολογία, εκείνη έφυγε για το Τορόντο.

«Είχα πέντε δουλειές. Έκανα έρευνες στο University of Toronto, δίδασκα δύο βράδια την εβδομάδα σε ένα κολλέγιο διατροφολογίας και δύο βράδια εργαζόμουν σε ένα πρακτορείο μοντέλων. Έκανα φωτογραφίσεις και έδινα ομιλίες και είχα το προσωπικό μου γραφείο διατροφολόγου», είχε πει στο Forbes. «Η φτώχεια σε κάνει να δουλεύεις πολύ σκληρά».

View this post on Instagram

A post shared by Maye Musk (@mayemusk)

 

Τώρα, έχει συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων IMG Models και κλείνει περισσότερες δουλειές και από την εποχή που ήταν μικρό κορίτσι. Το στοιχείο που την κάνει περιζήτητη δεν είναι άλλο από τα εντυπωσιακά λευκά μαλλιά της.

View this post on Instagram

A post shared by Maye Musk (@mayemusk)

 

«Όταν έγινα 60, αποφάσισα να διαπιστώσω ποιο ήταν πραγματικά το χρώμα μου. Άρχισα να βάφω τα μαλλιά μου ένα πολύ ανοικτό ξανθό και μετά τα άφησα να μακρύνουν στο φυσικό τους χρώμα. Τότε, τα έκοψα πολύ κοντά», έχει πει. «Και τι έγινε; Ξαφνικά, είχα όλα αυτά τα editorials και τα bookings και αρέσει σε όλους».

View this post on Instagram

A post shared by Maye Musk (@mayemusk)

 

Το 2017 έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα που υπέγραψε συμβόλαιο για πρέσβειρα της Cover Girl. Έχει εμφανιστεί σε βίντεο κλιπ της Beyoncé, έχει περπατήσει στη New York Fashion Week και έχει φωτογραφηθεί για εξώφυλλα περιοδικών όπως η κορεατική Vogue.

«Πιστεύω ότι δίνει ελπίδα στις γυναίκες καθώς μεγαλώνουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να δουλεύουν και να είναι στα πράγματα, να έχουν αυτοπεποίθηση και να είναι άνετες με τον εαυτό τους», λέει.

Πέρα από τα δισεκατομμύρια του γιου της, η ίδια η Maye Musk υπολογίζεται ότι έχει δημιουργήσει μία προσωπική περιουσία 25 εκατ. δολαρίων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Elon Musk: Θα εξαλείψω την πείνα εάν αποδείξετε ότι γίνεται με 6 δισ. δολάρια

Tο 2% της περιουσίας του Elon Musk μπορεί να εξαλείψει την πείνα από την πλανήτη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News