Business & Finance Παρασκευή 22/10/2021, 18:56
ΑΓΟΡΕΣ

Γιατί η μετοχή της Tesla εκτοξεύεται σε νέο ιστορικό υψηλό

Το πρώτο από τον περασμένιο Ιανουάριο

Γιατί η μετοχή της Tesla εκτοξεύεται σε νέο ιστορικό υψηλό

Σε νέο ιστορικό υψηλό εκτινάσσεται σήμερα η τιμή της Tesla, η οποία εκτοξεύεται άνω των επιπέδων των 900 δολαρίων, χάρη στα έσοδα – ρεκόρ του γ’ τριμήνου. 

Πιο συγκεκριμένα, η μετοχή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία ειδικεύεται στα ηλεκτρικά Ι.Χ., διαπραγματεύεται στα 909 δολάρια, καταγράφοντας άνοδο περίπου κατά 1%. 

Εφόσον η παραπάνω επίδοση διατηρηθεί έως το τέλος της συνεδρίασης, θα πρόκειται για νέο ιστορικό υψηλό, το πρώτο μετά από αρκετούς μήνες -και συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του 2019. 

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα της Tesla στο γ’ τρίμηνο κατέδειξαν αισθητή βελτίωση του περιθωρίου κέρδους στο 26,6%, με την επίδοση του κλάδου των αυτοκινήτων να διαμορφώνεται στο 30,5%. 

Διαβάστε επίσης: Η νέα κόντρα των κροίσων: Γιατί ο Elon Musk κοροϊδεύει τον πιο συμπαθή δισεκατομμυριούχο

Τα προσαρμοσμένα κέρδη, παράλληλα, καθορίστηκαν σε 1,86 δολάρια ανά μετοχή, σημειώνοντας άλμα 145% σε σχέση με το γ’ τρίμηνο του 2020 και ξεπερνώντας με άνεση τις εκτιμήσεις των αναλυτών (1,58 δολάρια). 

Συνολικά, τα καθαρά κέρδη καθορίστηκαν σε 1,6 δισ. δολάρια, τα λειτουργικά κέρδη σε 2 δισ. δολάρια και τα μικτά κέρδη σε 3,6 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα εκτινάχθηκαν κατά 57% και ανήλθαν σε 13,8 δισ. δολάρια.  

Όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας του Έλν Μασκ, παραμένει πολύ κοντά στα 900 δισ. δολάρια, αποτελώντας μία από τις πλέον ακριβές εισηγμένες παγκοσμίως. 

Άλμα για τις πωλήσεις

Η ισχυρή κερδοφορία συμβαδίζει με τον υψηλό ρυθμό πωλήσεων, οι οποίες στο γ’ τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 73% και ανήλθαν σε 241.300 οχήματα. Κι αυτό, παρά τις ελλείψεις σε ανταλλακτικά και μικροτσίς, οι οποίες έπληξαν το σύνολο του κλάδου.

Διαβάστε επίσης: Τι γυρεύει μία πράσινη εταιρεία στην πολιτεία του πετρελαίου

Σημαντική ώθηση στα οικονομικά μεγέθη έδωσαν και οι αυξημένες πωλήσεις στην Κίνα, όπου εδρεύει η μεγαλύτερη αυτοματοποιημένη μονάδα σε επίπεδο παραγωγής. 

Οι αναλυτές αναμένουν ότι οι πωλήσεις της Tesla θα συνεχίσουν να αυξάνονται και στο δ’ τρίμηνο, φθάνοντας τα 266.000 αυτοκίνητα και τα 900.000 για το σύνολο του 2021.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News