Business & Finance Δευτέρα 8/11/2021, 12:35
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο παρεξηγημένος Elon Musk: Τι λένε για τον πλουσιότερο άνθρωπο της γης αυτοί που τον γνωρίζουν

«Σε πολλές περιπτώσεις, νιώθω ότι ο κόσμος δεν τον καταλαβαίνει»

Ο παρεξηγημένος Elon Musk: Τι λένε για τον πλουσιότερο άνθρωπο της  γης αυτοί που τον γνωρίζουν

Είτε πρόκειται για την πρόθεσή του να εξαλείψει την πείνα από τον πλανήτη ή για μία απόφαση αξίας πολλών δισεκατομμυρίων για την οποία ζητά τη «βοήθεια του κοινού» μέσω Twitter, ο Elon Musk καταφέρνει κάθε μέρα που περνά να κάνει κάτι ακόμα πιο εξωφρενικό από την προηγούμενη.

Ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με περιουσία 292 δισ. δολαρίων, ο CEO της Tesla είναι διαρκώς κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας. Και ενώ η συνήθειά του να μοιράζεται πολλές από τις σκέψεις του με τα σχεδόν 63 εκατομμύρια που τον ακολουθούν στο Twitter, κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι τον ξέρουν, όσοι τον έχουν γνωρίσει από κοντά λένε πως είναι παρεξηγημένος.

«Τον βλέπουμε διαφορετικά στη δουλειά και πιστεύω ότι το κοινό έχει μια διαφορετική αντίληψη», λέει για εκείνον ο Hans Koenigsmann, ένα πρώην στέλεχος της SpaceX, που δούλεψε πλάι στον Musk για 19 χρόνια.

Όπως λέει ο παλιός του συνεργάτης, είναι δύσκολο για τον πολύ κόσμο να καταλάβει το χιούμορ του Musk και πότε αστειεύεται. «Κάνει πλάκα και στα meetings,  αλλά είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για αστεία. Πιστεύω ότι ίσως για το κοινό να είναι πιο δύσκολο να καταλάβει πότε αστειεύεται και πότε εννοεί αυτό που λέει», ομολογεί ο Koenigsmann μιλώντας στο Business Insider.

«Σε πολλές περιπτώσεις, νιώθω ότι ο κόσμος δεν τον καταλαβαίνει», προσθέτει.

Στο παρελθόν, ο Musk έχει τουιτάρει λανθασμένες πληροφορίες για τον κορωνοϊό, όπως για παράδειγμα ότι τα παιδιά είναι «πρακτικά άτρωτα» στον ιό καθώς και ότι τα lockdowns είναι «φασιστικά».

«Υπάρχουν κάποια tweets με τα οποία συμφωνώ και κάποια tweets με τα οποία δεν συμφωνώ», λέει ο Koenigsmann, ο οποίος έχει δουλέψει πάνω στην υπηρεσία δορυφορικού ίντερνετ Starlink αλλά και την πρώτη αποστολή της SpaceX στο διάστημα με πολίτες.

Πώς είναι ο Elon Musk ως αφεντικό; Όπως λέει ο Koenigsmann, περιμένει πολλά από τους υπαλλήλους του και δίνει μία «μοναδική οπτική» σε καταστάσεις που περιλαμβάνουν φυσική.

Ο δισεκατομμυριούχος γνώριζε πολύ λίγα για τα διαστημόπλοια πριν ιδρύσει την SpaceX, αλλά έμαθε πολλά με τον καιρό, σημειώνει ο παλιός του συνεργάτης.

Όσο για τα δισεκατομμύριά του; Όπως εξηγεί ο Koenigsmann, όσοι αποκαλούν τον Musk δισεκατομμυριούχο ξεχνούν ότι εάν έχεις στην κατοχή σου μετοχές αξίας δισεκατομμυρίων δεν είναι το ίδιο με το να έχεις μετρητά. «Από πλευράς ρευστότητας, δεν σημαίνει τίποτα να έχεις τόσο πολλές μετοχές», εξηγεί.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Διαβάστε επίσης: 

Elon Musk: Θα εξαλείψω την πείνα εάν αποδείξετε ότι γίνεται με 6 δισ. δολάρια

Maye Musk: Η γυναίκα που γέννησε τον σύγχρονο Μίδα

Το εξωφρενικό κέρδος για όποιον είχε επενδύσει στην Tesla πριν 10 χρόνια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News