Business & Finance Δευτέρα 1/11/2021, 15:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Ασιάτης που έβγαλε 7 δισ. δολάρια από τον Έλον Μασκ

Ο Ασιάτης που έβγαλε 7 δισ. δολάρια από τον Έλον Μασκ

Μπορεί η Tesla να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το όνομα του Έλον Μασκ, αλλά η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει «προσφέρει» δισεκατομμύρια δολάρια και σε άλλους επενδυτές. Όπως για παράδειγμα ο Leo KoGuan από τη Ινδονησία. Ένας μέτοχος με περιουσία άνω των 7 δισ. δολαρίων.

«Πιστεύω στο μεγάλο όραμα του Έλον» έγραψε ο ίδιος στο Twitter πριν μερικές εβδομάδες, όταν αντιλήφθηκε ότι η αρχική του επένδυση έχει πολλαπλασιαστεί και σήμερα ανέρχεται σε αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια.

Σήμερα, εξάλλου, ο ίδιος έχει στην κατοχή του 6,31 εκατ. μετοχές της Tesla και αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο ιδιώτη μέτοχο της εταιρείας.

«Κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες φορές χάνεις» εξηγεί ο KoGuan, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg. «Ευτυχώς κέρδισα περισσότερες φορές από ότι έχασα».

Το μεγάλο «μπαμ» για τον ίδιο έγινε την περασμένη Δευτέρα, όταν η μετοχή της Tesla εκτινάχθηκε κατά 13% μετά το deal για την πώληση 100.000 ηλεκτρικών οχημάτων στην Hertz Global.

«Έκανα all in. Κάθε δολάριο που είχα, το επένδυσα στην Tesla» σημειώνει με έμφαση ο 66χρονος επενδυτής από την Ινδονησία, του οποίου οι γονείς κατάγονται από την Κίνα.

Όμως, ποιος ακριβώς είναι ο κύριος KoGuan και πώς βρήκε τα χρήματα να επενδύσει στην εταιρεία του Έλον Μασκ.

 

Όπως εξηγεί στο Bloomberg, από το 1989 είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας software, της SHI International Corp., η οποία εδρεύει στο Νιου Τζέρσεϊ και έχει ετήσια έσοδα 11,1 δισ. ευρώ.

Στην Κίνα δε, είναι γνωστός για τις κατά καιρόν δωρεές που κάνει σε διάφορα πανεπιστήμια της χώρας, ενώ πρόσφατα το όνομά του επανήλθε στον «αφρό», όταν αγόρασε ένα ρετιρέ αξίας 46 εκατ. δολαρίων στη Σιγκαπούρη. Παλαιότερα, είχε ασχοληθεί και με τον ξενοδοχειακό κλάδο.

Ερωτηθείς πώς βλέπει ο ίδιος τον εαυτό του, απαντάει ότι αποτελεί έναν ιδιώτη επενδυτή, ο οποίος από το 2019 έχει επιλέξει να αγοράζει διάφορες πολλά υποσχόμενες μετοχές, όπως για παράδειγμα μετοχές της Baidu, της Nio, της Nvidia κ.α.

To 2019 ξεκίνησε και η εμπλοκή του με την Tesla. Μέχρι τις αρχές του 2020 είχε αποκτήσει μετοχές, αξίας 1,5 δισ. δολαρίων. Ό,τι ακολούθησε στη συνέχεια, είναι λίγο – πολύ γνωστό σε όλους, με την εκτίναξη της μετοχής της αυτοκινητοβιομηχανίας να εκτοξεύει την περιουσία όλων των μετόχων. Συμπεριλαμβανομένου και του Ινδονήσιου με κινεζική καταγωγή.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Elon Musk: Θα εξαλείψω την πείνα εάν αποδείξετε ότι γίνεται με 6 δισ. δολάρια

Tesla: «Ξεπούλησαν» μετοχές αξίας άνω του $1,5 δισ. πρώην και νυν μέλος του δ.σ.

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News