Business & Finance Τρίτη 12/10/2021, 12:15
BUSINESS & FINANCE

Εμπάθειες δισεκατομμυριούχων: Το ανελέητο τρολάρισμα του Elon Musk προς τον Jeff Bezos

Η ανάρτηση του Jeff Bezos που προκάλεσε την ειρωνική απάντηση του Elon Musk

Εμπάθειες δισεκατομμυριούχων: Το ανελέητο τρολάρισμα του Elon Musk προς τον Jeff Bezos

Έχουν και οι δισεκατομμυριούχοι τις εμμονές τους. Και όπως φαίνεται, ο Elon Musk δεν μπορεί να ξεπεράσει τη χαρά του για το γεγονός ότι κατάφερε να παραγκωνίσει τον Jeff Bezos από τη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Χθες, ο ιδρυτής της Amazon πόσταρε στο Twitter ένα πρωτοσέλιδο του Barron’s από το 1999, στο οποίο η έγκυρη εφημερίδα της Wall Street αρνούνταν –προφανώς άστοχα- ότι ο Bezos είναι ένας πρωτοπόρος του επιχειρείν. «Είναι απλά ένας ακόμα μεσάζοντας και το χρηματιστήριο αρχίζει να το καταλαβαίνει με γοργούς ρυθμούς. Οι πραγματικοί νικητές του ίντερνετ θα είναι οι εταιρείες που πουλάνε τα δικά τους προϊόντα απευθείας στους καταναλωτές», έγραφε το Barron’s, όταν το διαδίκτυο βρισκόταν στα πρώτα στάδια της έκρηξής του. Προφανώς, οι δημοσιογράφοι έπεσαν έξω.

«Άκου και να είσαι ανοικτός, αλλά μην αφήσεις κανέναν να σου πει ποιος είσαι», γράφει ο Bezos, ο οποίος τελικά κατάφερε να διαψεύσει το Barron’s και να γίνει ένας από τους πιο επιτυχημένους και πλουσιότερους επιχειρηματίες του κόσμου. «Αυτό ήταν μόνο ένα από τα πολλά δημοσιεύματα που μας έλεγαν για όλους τους τρόπους με τους οποίους επρόκειτο να αποτύχουμε. Σήμερα, η Amazon είναι μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες  του κόσμου και έχει φέρει την επανάσταση σε δύο εντελώς διαφορετικές βιομηχανίες», σημειώνει ο Bezos.

Διαβάστε επίσης: Silicon Valley: Οι επικές κόντρες που άφησαν εποχή

Όμως ο Elon Musk είναι αποφασισμένος να μην τον αφήσει να το χαρεί, αφού απάντησε στην ανάρτηση του Bezos με ένα αργυρό μετάλλιο για τη δεύτερη θέση.

Και αυτό γιατί η προσωπική περιουσία του CEO της Tesla έχει φτάσει στα 222 δισ. δολάρια, με αποτέλεσμα ο Musk να διευρύνει την απόσταση που τον χωρίζει από τα 191,6 δισ. δολάρια του Bezos.

Διαβάστε επίσης: Μusk εναντίον Bezos: Η κόντρα που έφτασε στο φεγγάρι

Οι δύο πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου βρίσκονται σε μία πολύ προσωπική κόντρα, η οποία ξεκινά από τον ανταγωνισμό του στη νέα κούρσα του διαστήματος.

Διαβάστε επίσης: Γκουτέρες: Εκατομμύρια πεινάνε και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν βόλτες στο διάστημα

Τη Δευτέρα, όταν ο Elon Musk είχε περάσει τον Jeff Bezos για να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος της γης είχε πει στο Forbes: «Στέλνω ένα γιγαντιαίο άγαλμα με το ψηφίο ‘2’ στον Jeffrey B., μαζί με ένα ασημένιο μετάλλιο». 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News