Business & Finance Παρασκευή 8/10/2021, 08:33
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ίλον Μασκ: Γιατί μεταφέρει την έδρα της Tesla στο Τέξας

Ίλον Μασκ: Γιατί μεταφέρει την έδρα της Tesla στο Τέξας

Στο Όστιν του Τέξας θα μεταφερθούν τα κεντρικά γραφεία της Tesla, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Ίλον Μασκ. Έως τώρα η έδρα της εταιρείας ήταν στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνιας, προάστιο της Σίλικον Βάλεϊ, που φιλοξενεί το πανεπιστήμιο Στάνφορντ και δεκάδες τεχνολογικές εταιρείες και startups. 

Καθώς όμως η Tesla έχει εξελιχθεί από μία πολλά υποσχόμενη startup στην αυτοκινητοβιομηχανία με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση παγκοσμίως η έδρα της αποφασίστηκε να μεταφερθεί σε μία πολιτεία, που βρίσκεται μεταξύ των δύο ακτών, αλλά και είναι καθοριστικής σημασίας για τη γραμμή παραγωγής της. Εκεί είναι έτοιμο να ανοίξει και το ολοκαίνουργιο εργοστάσιο της Tesla, όπου θα κατασκευάζονται τα Model Y και το Cybertruck. 

Διαβάστε ακόμη: Η GM θέλει να γίνει… Τesla

Ο Μασκ σχολίασε ότι η Tesla δεν εγκαταλείπει την Καλιφόρνια, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να επεκτείνει την παραγωγή της και στη συγκεκριμένη πολιτεία στα εργοστάσια του Φρεμόντ και της Νεβάδα. «Δεν είναι μία απόφαση φυγής από την Καλιφόρνια» ξεκαθάρισε. 

Ο οραματιστής δισεκατομμυριούχος ζει πλέον και ο ίδιος στο Τέξας, προκειμένου, όπως έχει πει, να μπορεί να εστιάσει καλύτερα και στα δύο νέα αποκτήματά του: το Starship της SpaceX κοντά στο Μπράουνσβιλ και το Gigafactory της Tesla στο Όστιν. Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι που πιστεύουν ότι η απόφαση έχει να κάνει με το γεγονός ότι το Τέξας δεν επιβάλει ατομικό φόρο εισοδήματος, ενώ η Καλιφόρνια έχει τον υψηλότερο συντελεστή όλων των πολιτειών για τη φορολόγηση των πλουσίων. 

Ο Μασκ είναι σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Ιndex. Τον ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο Τζεφ Μπέζος της Amazon. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News