Business & Finance Τρίτη 26/10/2021, 17:26
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Έναρξη με νέα ιστορικά ρεκόρ για Dow Jones, S&P 500 

Σήμερα σειρά παίρνουν οι Alphabet (μητρική της Google) και Microsoft ανακοινώνοντας τα αποτελέσματά τους για το γ΄ τρίμηνο

Wall Street: Έναρξη με νέα ιστορικά ρεκόρ για Dow Jones, S&P 500 

Καμιά διάθεση να χαλάσουν το θετικό μομέντουμ στο οποίο έχουν περιέλθει δεν δείχνουν οι Dow Jones και S&P 500 κι έτσι στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης κατέγραψαν ιστορικά υψηλά ρεκόρ, καταρρίπτοντας τα ρεκόρ που σημείωσαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,24% στις 35.825,37 μονάδες, ενώ έχει κάνει πέρασμα από το νέο υψηλό ρεκόρ των 35.865,53 μονάδων, ο S&P 500 κινείται υψηλότερα κατά 0,58% στις 4.592,80 μονάδες που είναι νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, με τον Nasdaq να ενισχύεται κατά 0,82%. 

Οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς και είναι οι επιδόσεις των αμερικανικών εισηγμένων ο λόγος και η αιτία που το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έχει περιληφθεί με ένα θετικό κλίμα.

Χθες ανακοίνωσε τα αποτελέσματά του το Facebook, το οποίο είδε τα έσοδά του να ενισχύονται και να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, παρά την αλλαγή στους κανόνες περιήγησης στις συσκευές της Apple, κανόνες που τέθηκαν σε ισχύ τον περασμένο Απρίλιο και θεωρείται ότι είναι επιβαρυντικοί για τα διαφημιστικά έσοδα των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών.

Χθες εξάλλου η Tesla κατέκτησε άλλο ένα ορόσημο, αγγίζοντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η κεφαλαιοποίησή της το 1 τρισ. δολάρια, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Σήμερα σειρά παίρνουν οι Alphabet (μητρική της Google) και Microsoft, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματά τους ενώ την Πέμπτη οι Amazon και Apple ολοκληρώνουν τον κύκλο των ανακοινώσεων για τις Big Tech. 

Μέχρι στιγμής από τις εταιρείες οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη S&P 500, οι 119 έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματά τους για το προηγούμενο τρίμηνο και το 83% εξ αυτών έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες. Με τα έως τώρα δεδομένα οι αναλυτές της Refinitiv αναμένουν τα έσοδα των συγκεκριμένων εταιρειών να είναι αυξημένα κατά 35% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2020. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News