Business & Finance Τετάρτη 20/10/2021, 17:19
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη με τα εταιρικά αποτελέσματα να «ανεβάζουν ταχύτητα»

Μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματά της η Tesla

Wall Street: Κέρδη με τα εταιρικά αποτελέσματα να «ανεβάζουν ταχύτητα»

Διατηρείται και σήμερα το θετικό μομέντουμ στη Wall Street, με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να παρουσιάζουν υποτονικά κέρδη, καθώς οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο του 2021 των εισηγμένων αμερικανικών εταιρειών, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Οι Dow Jones και S&P 500 σημειώνουν κέρδη περί του 0,25%, με τον Nasdaq να κινείται οριακά άνω του μηδενός. 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τα εταιρικά αποτελέσματα για το προηγούμενο τρίμηνο βρίσκονται και σήμερα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, ελλείψει άλλων σημαντικών εξελίξεων. 

Η μετοχή του Netflix υποχωρεί περί του 2%, παρά το γεγονός ότι οι νέες συνδρομές ήταν περισσότερες το γ΄ τρίμηνο από τις εκτιμήσεις, ενώ σημείωσε αύξηση τόσο στα έσοδα όσο και στα κέρδη. Για το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών βίντεο κατά παραγγελία στο διαδίκτυο αυτή είναι η έβδομη φορά τις τελευταίες οκτώ, όπου η μετοχή του αντιδράει αρνητικά μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων. 

Παρά τις αρχικές ήπιες πιέσεις, η μετοχή του Facebook κινείται ανοδικά, μετά το δημοσίευμα του Verge ότι το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης επιθυμεί να αλλάξει την ονομασία του στην προσπάθειά του να μετασχηματισθεί, προσανατολισμένο στο metaverse.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της Verizon, μετά την ανακοίνωση ότι το γ΄ τρίμηνο οι νέοι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας ήταν περισσότεροι από εκείνους που ανέμεναν οι αναλυτές. 

Κέρδη παρουσιάζει και η μετοχή της United Airlines, στον απόηχο της δημοσίευση μικρότερων ζημιών το γ΄ τρίμηνο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. 

Μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματά της η Tesla. 

Έως τώρα από τις εταιρείες οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500 και έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματά τους για το προηγούμενο τρίμηνο, το 82% εξ αυτών ήταν καλύτερα των προσδοκιών. 

Μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις, οι αναλυτές της Refinitiv κάνουν λόγο για αύξηση της τάξεως του 33% στα κέρδη των συγκεκριμένων εταιρειών. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News