Business & Finance Τρίτη 19/10/2021, 17:09
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επέκταση κερδών με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο 

Η τιμή του Bitcoin κινείται πλησίον του ιστορικού υψηλού ρεκόρ της

Wall Street: Επέκταση κερδών με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο 

Σε ανοδική τροχιά παραμένουν οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτης της Wall Street, με τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα για το γ΄ τρίμηνο του 2021 να βρίσκονται και σήμερα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,24%, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,30%, κατά 0,35% κινείται υψηλότερα ο Nasdaq. 

Η σημερινή συνεδρίαση είναι ιστορική για το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς σήμερα τέθηκε σε διαπραγμάτευση το πρώτο ETF σε Bitcoin, με το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο να εξασφαλίζει την άτυπη «επισημοποίηση» και από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές. 

Μια έγκριση που έχει ωφελήσει τα μέγιστα το Bitcoin, του οποίου η τιμή κινείται πλησίον του ιστορικού υψηλού ρεκόρ της. 

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους οι Johnson & Johnson και Procter & Gamble, τα οποία ήταν καλύτερα του αναμενομένου.

Μέχρι στιγμής από τις εταιρείες οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500 που έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματά τους για το γ΄ τρίμηνο του 2021, το 82% εξ αυτών έχει ξεπεράσει άνετα τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Σύμφωνα με τη FactSet, τα έσοδα και τα κέρδη για τις εν λόγω εταιρείες για το προηγούμενο τρίμηνο αναμένεται να είναι αυξημένα κατά 30% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2020. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News