Business & Finance Δευτέρα 18/10/2021, 16:58
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτωτικές τάσεις στην έναρξη της εβδομάδας 

Τα σημερινά στοιχεία που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση της Κίνας έδειξαν ότι το ΑΕΠ της χώρας αναπτύχθηκε με ποσοστό 4,9%

Wall Street: Πτωτικές τάσεις στην έναρξη της εβδομάδας 

Με το «αριστερό» έχουν εισέλθει στην καινούργια εβδομάδα οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτης της Wall Street, καθώς στις παραμένουσες ανησυχίες για την επιτάχυνση του πληθωρισμού, ήρθε να προστεθεί ο προβληματισμός για την πορεία της κινεζικής οικονομίας η οποία έτρεξε με ρυθμό βραδύτερο του αναμενομένου κατά το προηγούμενο τρίμηνο. 

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,37%, ο S&P 500 κινείται χαμηλότερα κατά 0,13%, ενώ ο Nasdaq παρουσιάζει οριακές απώλειες της τάξεως του 0,03%. 

Τα σημερινά στοιχεία που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση της Κίνας έδειξαν ότι το ΑΕΠ της χώρας αναπτύχθηκε με ποσοστό 4,9% κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές περίμεναν ρυθμούς ανάπτυξης 5,2%.

Οι διακοπές ρεύματος, τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, τα κρούσματα κορωνοϊού και οι ανησυχίες για την κρίση στην αγορά ακινήτων επιβάρυναν την οικονομία.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 3,1% τον Σεπτέμβριο, έναντι προβλέψεων για 4,5%, κυρίως εξαιτίας των επιπτώσεων από τις ελλείψεις ρεύματος.

Η συνεχιζόμενη άνοδος στις τιμές των εμπορευμάτων, εξακολουθεί να τροφοδοτεί τις ανησυχίες για την επιτάχυνση του πληθωρισμού. 

Σήμερα, η τιμή του μπρεντ ενισχύεται κατά 0,60% και έχει ξεπεράσει τα 85 δολάρια το βαρέλι, ενώ αυτή του αργού παρουσιάζει κέρδη της τάξεως του 0,94%, στα 82,50 δολάρια το βαρέλι. 

Στο μεταξύ οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων των αμερικανικών εισηγμένων για το γ΄ τρίμηνο του 2021, ανεβάζει σιγά σιγά ταχύτητα. Την τρέχουσα εβδομάδα δημοσιεύουν τις οικονομικές τους επιδόσεις για το προηγούμενο τρίμηνο μερικές εκ των ισχυροτέρων εταιρειών στο αμερικανικό επιχειρείν και όχι μόνο, όπως οι Netflix, Johnson & Johnson, United Airlines, Procter & Gamble, Tesla, Verizon και IBM.

Εξαιρουμένης της σημερινής ημέρας, 41 εταιρείες οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500 έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματά τους για το γ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με το 80% εξ αυτών να έχουν παρουσιάσει καλύτερες επιδόσεις από τις εκτιμήσεις των αναλυτών της FactSet. Λαμβάνοντας υπόψη τα μέχρι τώρα στοιχεία σε συνδυασμό με τις προβλέψεις, για τις εταιρείες του S&P 500 τα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν κατά 30%, ποσοστό που θα είναι το υψηλότερο του δείκτη για τρίμηνο από το 2010. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News