ΑΓΟΡΕΣ

Jumbo: Προς τη χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων 5 μηνών

Πτώση 3,2% για τη μετοχή

Jumbo: Προς τη χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων 5 μηνών

Προς τη χειρότερη συνεδρίαση από τα μέσα Μαΐου πορεύεται η μετοχή της Jumbo, η οποία βρίσκεται υπό τον κλοιό έντονων ρευστοποιήσεων. 

Πιο συγκεκριμένα, περίπου δύο ώρες πριν το κλείσιμο της χρηματιστηριακής αγοράς, ο τίτλος της εταιρείας υποχωρεί κατά 3,20% και διαμορφώνεται στα 13,4 ευρώ, με αρκετά υψηλό τζίρο μάλιστα, ο οποίος ξεπερνάει το 1,6 εκατ. ευρώ. 

Jumbo: Προς τη χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων 5 μηνών-1

Εφόσον, οι απώλειες διατηρηθούν έως τέλους, τότε θα πρόκειται για τις μεγαλύτερες από τις 17 Μαΐου του 2021 (δηλαδή των τελευταίων πέντε μηνών), όταν η μετοχή είχε απολέσει το 3,4% της αξίας της.  

Κατά 3,1% είχε υποχωρήσει και στη συνεδρίαση της Τετάρτης, διορθώνοντας ελαφρώς μετά το ράλι 7%, το οποίο έχει εμφανίσει στο τελευταίο 30ήμερο. 

Διαβάστε επίσης: Χρηματιστήριο: Διστακτικοί οι αγοραστές – Ξεχωρίζουν Alpha, Τέρνα

Βέβαια, από τις αρχές του έτους, η μετοχή της Jumbo βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος, παρουσιάζοντας συνολικές απώλειες της τάξης του 2,6% και υπο-αποδίδοντας έναντι του Γενικού Δείκτη (+7%). 

Η εν λόγω τάση αποδίδεται εν πολλοίς, στις αδύναμες προοπτικές του Ομίλου, καθώς οι αναταράξεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες προκαλούν «πονοκέφαλο» στη διοίκηση, μειώνοντας τον τζίρο. 

Ενδεικτικά, σε πρόσφατα ανακοίνωση, ο Όμιλος είχε επισημάνει τα εξής: 

  • Τα προβλήματα στην τροφοδοτική αλυσίδα όχι μόνον δεν έχουν την τάση να επιλυθούν αλλά οι καταστάσεις συχνά γίνονται χαοτικές.  
  • Το κόστος της ενέργειας συνεχίζει την ανοδική πορεία.  
  • Οι πρώτες ύλες και το μεταφορικό κόστος διατηρούνται σε επίπεδα τα οποία είναι ιστορικά απαράδεκτα. 
  • Το πρόβλημα οξύνεται περαιτέρω, στις χώρες των Βαλκανίων όπου το διαθέσιμο εισόδημα είναι παραδοσιακά χαμηλό 

Δεν είναι τυχαίο ότι παρά την πρόσφατη άνοδο, η μετοχή παραμένει κάτω των προ-πανδημίας επιπέδων, δηλαδή κάτω των 18 ευρώ. 

Jumbo: Προς τη χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων 5 μηνών-2

Αξίζει να σημειωθεί, στο μεταξύ, ότι σημερινή έκθεση της Societe Generale προβλέπει ότι η Jumbo θα διαγραφεί από τον δείκτη MSCI Greece στο επόμενο rebalancing, κάτι το οποίο θα προκαλέσει εκροές 88 εκατ. ευρώ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News