ΑΓΟΡΕΣ

Πλαίσιο: Άλμα 10% σε δύο ημέρες στο Χρηματιστήριο

Στα 4,28 ευρώ η μετοχή της εταιρείας

Πλαίσιο: Άλμα 10% σε δύο ημέρες στο Χρηματιστήριο

Κόντρα στο πτωτικό κλίμα της ημέρας πορεύεται η μετοχή της Πλαίσιο στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία συγκαταλέγεται στις κορυφαίες επιλογές των αγοραστών, δίνοντας συνέχεια στην πολύ καλή εικόνα της Τρίτης. 

Περίπου τρεις ώρες πριν το κλείσιμο της αγοράς (14.30), η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται κατά 4,4% και διαμορφώνεται στα επίπεδα των 4,28 ευρώ, στο υψηλότερο σημείο της ημέρας. 

Μάλιστα, ο τζίρος ήδη ξεπερνάει τις 71.000 ευρώ, σχεδόν τριπλάσιος του μέσου ημερήσιου τζίρου του 2021.  

Πλαίσιο: Άλμα 10% σε δύο ημέρες στο Χρηματιστήριο-1

Εφόσον συνυπολογίσουμε και την εκρηκτική άνοδο της Τρίτης (5,13%), τα σωρευτικά κέρδη του τελευταίου διημέρου αγγίζουν το 9,5%, δηλαδή το 1/10 της τρέχουσας αξίας της μετοχής. 

Η εν εξελίξει άνοδος έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης διόρθωσης από τα 4,7 ευρώ, το οποίο αποτελούσε το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2015, δηλαδή των τελευταίων έξι ετών. 

Υπενθυμίζεται ότι οι πωλήσεις της Πλαίσιο στο α’ εξάμηνο έφθασαν στα 199,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση της τελευταίας 10ετίας, με τα καθαρά κέρδη να αυξάνονται κατά 331% και να διαμορφώνονται σε 1,4 εκατ. ευρώ. 

Όπως είναι εύλογο, η βελτίωση των μεγεθών οφείλεται στην ευρύτερη στροφή προς την κατανάλωση τεχνολογικών και ηλεκτρονικών προϊόντων, η οποία έλαβε ιδιαίτερη ώθηση από τις νέες τάσεις της οικονομίας. 

Από την αρχή του έτους, η μετοχή της εταιρείας έχει εμφανίσει κέρδη της τάξης του 12,6%, υπερ-αποδίδοντας έναντι του Γενικού Δείκτη (7%).  

Πλαίσιο: Άλμα 10% σε δύο ημέρες στο Χρηματιστήριο-2

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News