Business & Finance Τρίτη 5/10/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιστροφή σε άνοδο με ώθηση από τεχνολογία

Wall Street: Επιστροφή σε άνοδο με ώθηση από τεχνολογία

Mε σημαντική άνοδο έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, καθώς οι μετοχές των Microsoft και Apple επιδόθηκαν σε θεαματική βελτίωση με τα ραντάρ των επενδυτών να είναι ωστόσο στραμμένα στο τέλος της εβδομάδας οπότε ανακοινώνονται τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ για το μήνα Σεπτέμβριο. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 313 μονάδες ή 0,9%, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,1%, ενώ ο Nasdaq παρουσίασε κέρδη 1,29%. Ο S&P 500 υποχωρεί περισσότερο από 3% από το επίπεδο ρεκόρ της 2ης Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, οι μισές από τις εταιρείες μέλη του δείκτη έχουν υποχωρήσει 10% ή και περισσότερο από τα υψηλά 52 εβδομάδων. 

Προβάδισμα είχαν τα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας, με τη μετοχή της Netflix να ενισχύεται 5,1%, του Facebook 2,1%, της Amazon 1%, ενώ της Apple και της Alphabet 1,4% και 1,8% αντίστοιχα. «Αγοράζουμε στα χαμηλά, αν και η πτώση δεν είναι πλέον της τάξης του 10%. Οι απώλειες κυμαίνονται στο 2% ή στο 4%», αναφέρει αναλυτής της Longbow Asset Management. Οι μετοχές τεχνολογίας δέχθηκαν έντονες πτωτικές πιέσεις τη Δευτέρα, εν μέσω των ανησυχιών για τον πληθωρισμό και την άνοδο των ομολογιακών αποδόσεων. 

Σε άνοδο και οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου, καθώς οι τιμές του «μαύρου χρυσού» συνέχισαν την ανοδική τους πορεία με την τιμή αργού στις ΗΠΑ να ξεπερνά τα 79 δολάρια το βαρέλι. 

Οι μετοχές που συνδέονται με την ανάκαμψη της οικονομίας, όπως εταιρείες διαχείρισης κρουαζιέρας, αεροπορικές, όμιλοι λιανεμπορίου και τράπεζες ακολούθησαν και αυτές τη γενικότερη ανοδική τάση της αγοράς. Η μετοχή της Norwegian Cruise ενισχύθηκε 1,1%, ενώ της Wells Fargo 2%. 

Παρά το γεγονός ότι η αγορά είναι διηρημένη ανάμεσα στις μετοχές που συνδέονται με τις προοπτικές της οικονομίας και της τεχνολογίας, και οι δύο πλευρές σημείωσαν κέρδη. Στο θετικό κλίμα συνέβαλαν και τα στοιχεία του ISM που έδειξαν ότι ο δείκτης για τον κλάδο παροχής υπηρεσιών αυξήθηκε στο 61,9 το Σεπτέμβριο από το 61,7 του Αυγούστου. 

Παρά το γεγονός ότι ο Σεπτέμβριος έκλεισε με απώλειες, ορισμένοι αναλυτές εξακολουθούν να εμφανίζονται αισιόδοξοι ως προς την πορεία των μετοχών, καθώς η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει δυναμικά από την κρίση της πανδημίας. «Δεν πιστεύουμε ότι η πρόσφατη τάση των αναλυτών να αποφύγουν τον κίνδυνο θα οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες και εξακολουθούμε να συστήνουμε στους επενδυτές να αγοράσουν σε οιαδήποτε πτώση», αναφέρει ο Μάρκο Κολάνοβιτς, στρατηγικός αναλυτής της JPMorgan. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News