Business & Finance Δευτέρα 4/10/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Εκτεταμένες απώλειες – Πτώση άνω του 2% για το Nasdaq

Wall Street: Εκτεταμένες απώλειες – Πτώση άνω του 2% για το Nasdaq

Mε μεγάλες απώλειες έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας και οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να συνεχίζουν την αποχώρηση από τις μετοχές τεχνολογίας για να στραφούν στις «κυκλικές» που συνδέονται με τις προοπτικές της οικονομίας, εν μέσω των αυξανόμενων ομολογιακών αποδόσεων. 

Ο Dow Jones υποχώρησε 322 μονάδες ή 0,94% παρά τη μεγάλη άνοδο της μετοχής της Merck. Ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 1,3%, ενώ ο Nasdaq παρουσίασε την χειρότερη επίδοση με πτώση 2,1%. O δείκτης υψηλής τεχνολογίας βρίσκεται τώρα 5% χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό της 2ης Σεπτεμβρίου. 

Τα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας, όπως Apple, Nvidia, Amazon και Microsoft, «είδαν» τις μετοχές τους να υποχωρούν 2% εκάστη, μετά και τη νέα άνοδο των ομολογιακών αποδόσεων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώθηκε κοντά στο 1,48%, αν και χαμηλότερα από το 1,57% που είχε εκτοξευθεί την προηγούμενη εβδομάδα, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο, εν μέσω ανησυχιών για περαιτέρω κλιμάκωση του πληθωρισμού. 

Η μετοχή του Facebook απώλεσε άνω του 5% της αξίας της από τη στιγμή που κατηγορήθηκε για «προδοσία της δημοκρατίας» από πρώην υπάλληλο της εταιρείας. 

Αντίθετα, η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε 1% από τη στιγμή που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι παρέδωσε 241.300 ηλεκτρικά οχήματα στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις αναλυτών. 

Σε άνοδο 1,5% και η μετοχή της Merck, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τα κέρδη 8% της Παρασκευής, από τη στιγμή που η νέα θεραπεία κατά της Covid που δημιούργησε η φαρμακοβιομηχανία μειώνει τον κίνδυνο εισαγωγής σε νοσοκομείο ή τους θανάτους κατά 50%. 

«Οι χρηματοοικονομικές αγορές αναπροσαρμόζονται για να ανταποκριθούν στο νέο υποκινούμενο από την πανδημία κύκλο. Τα εμπορεύματα ακολουθούν την ανιούσα, οι ομολογιακές αποδόσεις αυξάνονται, οι κυκλικοί τομείς και οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης έχουν το προβάδισμα, σε αντίθεση με την τεχνολογία και τις μετοχές ανάπτυξης», αναφέρει ο Τζιμ Πόλσεν, στρατηγικός αναλυτής της Leuthold Group. 

  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News