Life & Arts Τρίτη 5/10/2021, 22:19
SOCIAL MEDIA

Facebook: Συντήρηση ρουτίνας η αιτία της κατάρρευσης

Facebook: Συντήρηση ρουτίνας η αιτία της κατάρρευσης

Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα μια συντήρηση ρουτίνας στο δίκτυο της εταιρείας που συνδέει τα κέντρα δεδομένων της, προκάλεσε την κατάρρευση του παγκόσμιου συστήματος της για περισσότερες από έξι ώρες χθες.

Σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιό του, το Facebook εξήγησε ότι οι μηχανικοί του έδωσαν μια εντολή που έριξε ακούσια όλες τις συνδέσεις στο δίκτυό του, «αποσυνδέοντας ουσιαστικά τα κέντρα δεδομένων του Facebook σε παγκόσμιο επίπεδο».

Η διακοπή λειτουργίας διέκοψε την πρόσβαση στο Facebook, το Instagram και το WhatsApp παγκοσμίως.

Προκάλεσε επίσης να χάσουν εργαζόμενοι πρόσβαση σε εσωτερικά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται από τους εργαζομένους του Facebook για τη διόρθωση τέτοιων προβλημάτων, ανέφερε η εταιρεία.

Το Facebook πρόσθεσε ότι το εργαλείο ελέγχου προγράμματος είχε ένα σφάλμα και απέτυχε να σταματήσει την εντολή που προκάλεσε τη διακοπή.

Το Fortune υπολογίζει ότι από το κρασάρισμα η «οικογένεια» Facebook έχασε έσοδα ύψους 99,75 εκατ. δολαρίων. Ο υπολογισμός στηρίζεται στα στοιχεία του δεύτερου τριμήνου για έσοδα ύψους 29,08 δισ. δολαρίων σε περίοδο 91 ημερών. Αυτο σημαίνει ότι το Facebook βγάζει (ή χάνει εάν πέσει) 319,6 εκατ. δολάρια ημερησίως ή 13,3 εκατ. δολάρια την ώρα. Για πολλές εταιρείες χαμένα έσοδα ύψους 100 εκατ. δολαρίων θα σήμαιναν ισχυρότατο πλήγμα. Για την εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ είναι μία σταγόνα στον ωκεανό. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News