Business & Finance Τρίτη 7/09/2021, 17:07
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιστροφή στην ενεργό δράση σε αναζήτηση κατεύθυνσης

Wall Street: Επιστροφή στην ενεργό δράση σε αναζήτηση κατεύθυνσης

Με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο ολοκλήρωσε την προηγούμενη εβδομάδα επέστρεψε στην ενεργό δράση η Wall Street, με τους Dow Jones και S&P 500 να υποχωρούν και τον Nasdaq να καταγράφει κέρδη και να αγγίζει νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ. 

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ήταν κλειστό χθες εξαιτίας της αργίας για τη Labour Day και σήμερα επανήλθε με τους τρεις βασικούς του χρηματιστηριακούς δείκτες σε αναζήτηση κατεύθυνσης. 

Αυτός που δείχνει να μην πτοείται είναι ο τεχνολογικός Nasdaq, ο οποίος συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε την Παρασκευή. Μπορεί να καταγράφει υποτονικά κέρδη της τάξεως του 0,10%, εντούτοις έχει προλάβει να κάνει ένα πέρασμα από τις 15.390,20 μονάδες, επίπεδο που συνιστά νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ. 

Αντιθέτως ο Dow Jones πλησιάζει το -0,60%, ενώ ο S&P 500 αποδυναμώνεται κατά 0,35%. 

Η ανομοιόμορφη αυτή εικόνα του αμερικανικού χρηματιστηρίου αντανακλά με τον καλύτερο τρόπο τον προβληματισμό των επενδυτών. 

Από τη μία οι εξαγγελίες του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, από το Τζάκσον Χολ, ότι η Fed εντός του 2021 θα αρχίσει να μειώνει τον ρυθμό αγοράς ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων μηνιαίως, περιέβαλε με προβληματισμό τους επενδυτικούς κύκλους. 

Από την άλλη ήρθαν την περασμένη Παρασκευή τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία απογοήτευσαν, στοιχεία που ανέδειξαν μια αίσθηση ότι η Fed δεν θα προβεί άμεσα σε απόσυρση των μέτρων στήριξης, καθώς τα σημάδια επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας πληθαίνουν. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News