Business & Finance Τετάρτη 1/09/2021, 17:12
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη με ρεκόρ από τον Nasdaq

Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη με ρεκόρ από τον Nasdaq

Σε τροχιά ανόδου επέστρεψε η Wall Street κατά τα δύο τρίτα τουλάχιστον, καθώς ο Dow Jones για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση έστω και οριακά κινείται υπό του μηδενός. 

Μετά το χθεσινό διάλλειμμα οι S&P 500 και Nasdaq επέστρεψαν στα κέρδη με τον δεύτερο να έχει καταρρίψει το ιστορικό του υψηλό ρεκόρ με το «καλημέρα» της συνεδρίασης, αναρριχώμενος στις 15.353,70 μονάδες.  

Πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης είδαν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία της έρευνας της ADP για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Αύγουστο. Σύμφωνα με την έρευνα την οποία η εταιρεία διεξάγει σε συνεργασία με τη Moody’s Analytics, οι νέες θέσεις εργασίας εξαιρουμένου του αγροτικού κλάδου τον περασμένο μήνα αυξήθηκαν κατά 374.000, σημαντικά χαμηλότερα από τις 613.000 που ανέμεναν οι αναλυτές. Οι αναλυτές εκτιμούσαν επιτάχυνση στην αύξηση των νέων θέσεων εργασίας, καθώς ανέμεναν να απασχοληθούν περισσότεροι εποχικοί εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου εξαιτίας του καλοκαιριού. 

Αύριο αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία αναφορικά με την απασχόληση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τα οποία και λαμβάνονται περισσότερο υπόψη, καθώς οι δύο έρευνες χρησιμοποιούν διαφορετικά μοντέλα για να καταγράψουν τα στοιχεία τους. 

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης δημοσιοποιήθηκαν επίσης τα στοιχεία για τη μεταποίηση, η δραστηριότητα της οποία παρέμεινε τον Αύγουστο στα ίδια σχεδόν επίπεδα στις 61,1 μονάδες από 61,2 μονάδες τον Ιούλιο. 

Παράλληλα σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών, χθες Τρίτη καταγράφηκαν 1,345 εκατ. επιβάτες στα αμερικανικά αεροδρόμια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 11 Μαΐου και 33% λιγότεροι σε σχέση με την επιβατική κίνηση την ίδια ημερομηνία το 2019.  

Παρά το ότι τα στοιχεία δεν έφεραν και τα πιο ελπιδοφόρα μηνύματα ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,14%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,50%, ενώ ο Dow Jones καταβάλει προσπάθειες να υπερβεί το μηδέν. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News