Business & Finance Παρασκευή 18/06/2021, 20:35
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μια βόμβα 818 δισ. δολαρίων που σιγοβράζει λήγει σήμερα 

Wall Street: Μια βόμβα 818 δισ. δολαρίων που σιγοβράζει λήγει σήμερα 

Το ποσό των 818 δισ. δολαρίων τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε δικαιώματα προαίρεσης, λήγουν σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης στη Wall Street, μια λήξη που πιθανόν να προκαλέσει έντονη μεταβλητότητα σε κάποιες μετοχές, καθώς οι επενδυτές θα θελήσουν να κλείσουν σίγουρα κάποιες από αυτές τις θέσεις, όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Goldman Sachs

Το τελευταίο διάστημα υπήρξε έντονη κινητικότητα στα δικαιώματα προαίρεσης, η οποία εν μέρει τροφοδοτήθηκε από τους μικροεπενδυτές, οι οποίοι θέλησαν να ανοίξουν θέσεις στις μεταβολές των λεγόμενων μετοχών meme, όπως η GameStop Corp και η AMC.

Το ύψος των συνολικών ανοιχτών θέσεων σε δικαιώματα προαίρεσης ανέρχεται σε σχεδόν 3 τρισ. δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία συντάχθηκε από τους αναλυτές Βίσαλ Βίβεκ και Τζον Μάρσαλ. 

Ο τεράστιος όγκος συναλλαγών σε ορισμένες από αυτές τις επιλογές είναι αρκετός για να ταρακουνήσει τις μετοχές, υποστηρίζουν οι αναλυτές.

«Γνωρίζουμε ότι η δραστηριότητα στις μετοχές meme και η κερδοσκοπία βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα», δήλωσε ο Ράντι Φρέντερικ της Charles Schwab.

Η Παρασκευή σηματοδοτεί επίσης την «τετραπλή ημέρα της μάγισσας», την τριμηνιαία ταυτόχρονη λήξη των δικαιωμάτων προαίρεσης και των προθεσμιακών συμβολαίων στις ΗΠΑ, ένα γεγονός που στο παρελθόν προκάλεσε ρεκόρ στους όγκους συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές και οι χρηματιστές αγοράζουν και πωλούν συμβόλαια παραγώγων και μετοχές για να αντικαταστήσουν τις θέσεις τους που λήγουν.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News