Business & Finance Δευτέρα 30/08/2021, 18:19
ΑΓΟΡΕΣ

Support.com: Άλμα 50% σε μία ημέρα για τη νέα αγαπημένη των meme

Support.com: Άλμα 50% σε μία ημέρα για τη νέα αγαπημένη των meme

Σε διάστημα ενός μηνός η μετοχή της έχει «εκτοξευθεί» σχεδόν 330% και από τα 8 δολάρια, έχει υπερπηδήσει τα 37 δολάρια, καταγράφοντας σήμερα κέρδη 50%. Ο λόγος για τη μετοχή της εταιρείας που παρέχει λύσεις υποστήριξης σε πελάτες και επιχειρήσεις, της Support.com, τη νέα αγαπημένη meme μετοχή των μικροεπενδυτών. Οι meme μετοχές είναι μετοχές εταιρειών που φιγουράρουν σε viral memes και περισσότερο έχουν δημιουργήσει «θόρυβο» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρά με τα μεγέθη τους.

Η νέα «επιδρομή» των μικροεπενδυτών στη μέχρι πρότινος άσημη και άγνωστη στο ευρύ επενδυτικό κοινό προήλθε από το Reddit, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο προκάλεσε την επενδυτική φρενίτιδα στις αρχές του τρέχοντος έτους με τη μετοχή της GameStop

Το έναυσμα γι αυτή τη μαζική στροφή στη μετοχή της Support.com είναι το πολύ μεγάλο ποσοστό των μετοχών σε ελεύθερη διασπορά, με στοιχήματα για πτώση της. Το ποσοστό αυτό σύμφωνα με την S3 Partners ανέρχεται στο 60%, όταν ο μέσος όρος για μια αμερικανική μετοχή βρίσκεται μόλις στο 5%. 

Τα εξωπραγματικά αυτά ποσοστά θετικής μεταβολής που καταγράφουν οι μετοχές meme, τροφοδοτούνται αφενός από τους μικροεπενδυτές που στρέφονται μαζικά σε αυτές, αφετέρου από εκείνους που έχουν πάρει short θέσεις και προκειμένου να μειώσουν τη χασούρα τους αναγκάζονται να αγοράσουν τις μετοχές για τις οποίες έχουν στοιχηματίσει σε υποχώρησή τους. Το κλείσιμο αυτό των short θέσεων τροφοδοτεί ακόμη περισσότερο το ράλι των μετοχών αυτών. Όπως αναφέρει το CNBC, η μεγάλη κινητικότητα στις meme μετοχές παρατηρείται όταν η συναλλακτική δραστηριότητα στις παραδοσιακές μετοχές της Wall είναι υποτονική. 

Η Support.com τον περασμένο Μάρτιο ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει συνομιλίες για να συγχωνευθεί με τη Greenidge Generation Holdings. Νωρίτερα τον Αύγουστο δήλωσε ότι έχει προγραμματίσει μια συνέλευση με τους μετόχους της στις 10 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να δώσουν την έγκρισή τους για την ενδεχόμενη συγχώνευση. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News