Business & Finance Πέμπτη 3/06/2021, 09:47
ΑΓΟΡΕΣ

AMC: «Άλμα» 100% σε μία ημέρα και δωρεάν…ποπ κορν στους επενδυτές

AMC: «Άλμα» 100% σε μία ημέρα  και δωρεάν…ποπ κορν στους επενδυτές

Η επανάσταση των «πληβείων» έναντι της ελίτ της Wall Street, που είχε εκτνάξει σε άνευ προηγουμένου ύψη μετοχές εταιρειών και είχε «κάψει» τα hedge funds, που τις σόρταραν, έκανε ένα μεγάλο διάλειμμα. Αλλά χθες φάνηκε να επιστρέφει.

Μεγάλος ωφελημένος η αμερικανική αλυσίδα κινηματογραφικών αιθουσών AMC, η οποία χθες είδε ενδοσυνεδριακά τη μετοχή της να απογειώνεται έως και 100% στα 69,09 δολάρια. Η αξία των συναλλαγών ήταν επίσης στα ύψη. Μετοχές αξίας 30 δισ. δολαρίων της εταιρείας άλλαξαν χέρια σε μία συνεδρίαση. Το ευχαριστώ της AMC; Δωρεάν ποπ κορν και αποκλειστικές προβολές για τους μικροεπενδυτές. 

Αναλυτές προειδοποιούν ότι οι λεγόμενες μετοχές των meme, όπως είναι η AMC και η GameStop, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγάλη προσοχή. Οι μικροεπενδυτές όμως πιστεύουν ακόμη σε αυτές. 

Από τις αρχές του έτους η μετοχή της AMC έχει δει την αξία της να εκτινάσσεται κατά 3.000%, παρά το γεγονός ότι οι κινηματογραφικές αίθουσες έμειναν κλειστές κατά το μεγαλύτερο διάστημα της πανδημίας. Στα τέλη του περασμένου έτους οι μετοχές της AMC κινούνταν στα επίπεδα των 2 δολαρίων. 

moneyreview.gr 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News