Start Ups Τρίτη 8/06/2021, 18:35
START UPS

Ποιας startup η μετοχή έχει πάρει τη σκυτάλη στη «meme» φρενίτιδα

Η νέα επενδυτική φρενίτιδα έχει εκ νέου φέρει σε κατάσταση συναγερμού τις ρυθμιστικές αρχές

Ποιας startup η μετοχή έχει πάρει τη σκυτάλη στη «meme» φρενίτιδα

Η μετοχή της ασφαλιστικής startup Clover Health πρωταγωνιστεί σήμερα στη Wall Street και έχει πάρει τη σκυτάλη από τις επονομαζόμενες meme μετοχές, καταγράφοντας κέρδη έως και 70%, έχοντας σημειώσει νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ και ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 20 δολάρια, φθάνοντας στα 24,93 δολάρια.

Η νέα επενδυτική φρενίτιδα με τις μετοχές οι οποίες έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον των επενδυτών εξαιτίας του «θορύβου» που έχουν προξενήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι από τις επιδόσεις της εκάστοτε εταιρείας, έχει εκ νέου φέρει σε κατάσταση συναγερμού τις ρυθμιστικές αρχές. 

Αυτή η φρενίτιδα πυροδοτήθηκε με τη μετοχή της αλυσίδας λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών GameStop, ενώ στη συνέχεια τον Μάιο οι μικροεπενδυτές στράφηκαν στη μετοχή της αλυσίδα διαχείρισης κινηματογραφικών αιθουσών AMC Entertaiment.

Ωστόσο σήμερα οι δύο προαναφερθείσες μετοχές κινούνται σαφώς πιο ήπια σημειώνοντας κέρδη περί του 5% και 10% αντίστοιχα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία των 30 τελευταίων ημερών, η μεταβλητότητα της μετοχής της Clover, μία ένδειξη για το πόσο αναμένουν οι χρηματιστές μια μετοχή να κάνει μεταστροφές βραχυπρόθεσμα άγγιζε το 176%, από 93% στα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Trade Alert, την ίδια ώρα που τα δικαιώματα προαίρεσης με τη μετοχή να αγγίζει τα 30 δολάρια, είναι από τις συμβάσεις με τους μεγαλύτερους όγκους συναλλαγών τις τελευταίες ημέρες. 

Χθες εν μέσω της νέας μεταβλητότητας σε αυτού του είδους τις μετοχές, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό ότι θα εξετάσει αν αυτή η μεταβλητότητα είναι προϊόν κερδοσκοπίας. 

Η μετοχή της Clover Health και της κατασκευάστριας ηλεκτρικών φορτηγών Workhorse, είναι από εκείνες στις οποίες έχουν ανοίξει πολλές short θέσεις στα αμερικανικά χρηματιστήρια. 

Η ομάδα WallStreetBets στο Reddit επισήμανε αυτό το γεγονός χθες Δευτέρα, με αποτέλεσμα οι μικροεπενδυτές να στραφούν σε αυτήν όπως είχαν κάνει και στις προηγούμενες περιπτώσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι η Clover Health, μόλις τον περασμένο Οκτώβριο πραγματοποίησε το χρηματιστηριακό της ντεμπούτο, μέσω συγχώνευσης με εταιρεία λευκής επιταγής, μια διαδικασία στην οποία ηγήθηκε το επενδυτικό ταμείο, Chamath Palihapitiya και η αξία της ανήλθε στα 3,7 δισ. δολάρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News