Business & Finance Τρίτη 22/06/2021, 16:47
ΑΓΟΡΕΣ

GameStop: Κατέρρευσε hedge fund από την «εκτόξευση» της μετοχής της 

Το White Square καταγράφει διψήφιες απώλειες

GameStop: Κατέρρευσε hedge fund από την «εκτόξευση» της μετοχής της 

Το πρώτο «θύμα» από την «εκτόξευση» των meme μετοχών, είναι γεγονός, καθώς όπως αναφέρουν με σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times, το hedge fund με έδρα το Λονδίνο, White Square Capital, ανακοίνωσε ότι κλείνει, εξαιτίας των απωλειών που υπέστη από τις θέσεις για υποχώρηση της μετοχής της GameStop. 

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα προς τους επενδυτές, η White Square κλείνει το βασικό της fund και θα προχωρήσει σε επιστροφή κεφαλαίων αυτόν τον μήνα, μια απόφαση που ήρθε μετά από αναθεώρηση του επιχειρηματικού της μοντέλου. 

Το fund το οποίο στο αποκορύφωμα της δραστηριότητάς του είχε υπό τη διαχείρισή του περιουσιακά στοιχεία αξίας περί των 440 εκατ. δολαρίων, ήταν από εκείνα που είχαν στοιχηματίσει για πτώση της μετοχής της αμερικανικής εταιρείας πώλησης βιντεοπαιχνιδιών GameStop. 

Ωστόσο τον περασμένο Ιανουάριο, τα hedge funds τα οποία είχαν προβεί στην ίδια κίνηση, στοχοποιήθηκαν από την ομάδα WallStreetBets στο Reddit, η οποία παρότρυνε τους μικροπενδυτές να τοποθετηθούν στη μετοχή της GameStop, προκειμένου να υποστούν ζημιές τα κερδοσκοπικά funds. Κάπως έτσι ξεκίνησε μια άτυπη «σταυροφορία» κατά των κερδοσκοπικών funds και η επενδυτική φρενίτιδα στη Wall Street, με τη μετοχή της GameStop να φθάνει σε εξωπραγματικά κέρδη της τάξεως του 1,160% σε διάστημα μόλις ενός μηνός. 

Αποτέλεσμα τα funds να δεχθούν ένα ιδιαίτερα βαρύ πλήγμα. Το White Square καταγράφει διψήφιες απώλειες, ενώ ακόμη πιο δραματική είναι η εικόνα που παρουσιάζει το Melvin Capital, για το οποίο στα τέλη του περασμένου μήνα το «κοντέρ» έγραφε -44,7%, ενώ το Light Street βρίσκεται περί του 20,1% χαμηλότερα σε σχέση με τις αρχές του τρέχοντος έτους. 

Σύμφωνα με το επενδυτικό σημείωμα, το White Square παρά την αποδοτική χρονιά που είχε πέρυσι, είδε δύο μεγάλους επενδυτές του να «τραβούν» τα κεφάλαιά τους, προτιμώντας να τα τοποθετήσουν σε παθητικά funds, ή σε ιδιωτικά μετοχικά κεφάλαια. 

«Διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι την αλλαγή της τάσης και της φυγής από τα hedge funds, προς πιο φθηνές εναλλακτικές», τονίζεται στο σημείωμα, όπου καταλήγοντας αναφέρεται ότι το fund είχε προγραμματίσει να δεχθεί κεφάλαια από επενδυτές τον Μάιο, ωστόσο εντέλει οι επικεφαλής του επέλεξαν να το κλείσουν. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News