Business & Finance Τρίτη 18/05/2021, 14:42
ΑΓΟΡΕΣ

Ζημιές 930 εκατ. δολαρίων οι «σορτάκηδες» από τις μετοχές των GameStop, AMC

Η μετοχή της GameStop ολοκλήρωσε χθες τη συνεδρίαση με άνοδο περί του 13%

Ζημιές 930 εκατ. δολαρίων οι «σορτάκηδες» από τις μετοχές των GameStop, AMC

Ιδιαίτερα «δαπανηρό» εξελίσσεται για τους επενδυτές το στοίχημα για υποχώρηση των μετοχών της GameStop και της εταιρείας διαχείρισης κινηματογραφικών αιθουσών, AMC, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων χρηματοοικονομικών δεδομένων, Ortex.

Βάσει των στοιχείων τα οποία δημοσιοποίησε σήμερα Τρίτη, οι απώλειες για όσους έχουν ανοίξει short θέσεις στις δύο προαναφερόμενες μετοχές, έχουν ανέλθει στα 930 εκατ. δολάρια, κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων. 

Όπως σημειώνει η Ortex, η μετοχή της GameStop -η «πέτρα του σκανδάλου» στην επενδυτική φρενίτιδα που σημειώθηκε νωρίτερα μέσα στο 2021-, έχει ενισχυθεί περί του 30% στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις και σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρείας αναλύσεων, οι short θέσεις στις μετοχές της αλυσίδας παιχνιδιών ανέρχονται στο 21,8% της ελεύθερης διασποράς. 

Για το ίδιο διάστημα η μετοχής της AMC, παρουσιάζει κέρδη που αγγίζουν το 40%, με τις short θέσεις στις μετοχές της να αναλογούν στο 18,3% της ελεύθερης διασποράς. 

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δεδομένα, μόνο χθες οι απώλειες αθροιστικά και για τις δύο μετοχές για τους «σορτάκηδες» ξεπέρασαν τα 200 εκατ. δολάρια, με αυτή της GameStop να ολοκληρώνει τη χθεσινή συνεδρίαση με άνοδο περί του 13%, στα 180,6 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 30 Απριλίου. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News