Business & Finance Δευτέρα 8/03/2021, 20:36
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί κάνει ξανά ράλι 35% η μετοχή της GameStop

Γιατί κάνει ξανά ράλι 35% η μετοχή της GameStop

Νέο ράλι της τάξεως του 35% πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα η μετοχή της GameStop, μετά την κίνηση να τοποθετήσει τον συνιδρυτή της Chewy, Ράιαν Κοέν, ως επικεφαλής ενός νέου σχήματος που θα βοηθήσει τη μεγαλύτερη αλυσίδα πώλησης βιντεοπαιχνιδιών στο κόσμο να περάσει σε μια νέα εποχή και να γίνει ηλεκτρονικό κατάστημα.

Ο Κοέν, ο οποίος είναι σημαντικός μέτοχος στη GameStop, ασκεί πιέσεις από τότε που εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου η εταιρεία να απομακρυνθεί από το παραδοσιακό της μοντέλο. Το fund του Κοέν RC Ventures κατέληξε σε συμφωνία με την GameStop τον Ιανουάριο, ούτως ώστε ο ίδιος να πάρει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Το τελευταίο ράλι της μετοχής έρχεται μετά τον απίστευτο εκτροχιασμό άνω του +1.600% τον περασμένο Ιανουάριο. Η ομάδα WallStreetBets, στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Reddit, έδωσε σήμα στους μικροεπενδυτές να αγοράσουν μετοχές της GameStop, για να προκαλέσουν ζημιές στα κερδοσκοπικά funds που είχαν στοιχηματίσει σε πτώση της μετοχής. 

Την περασμένη εβδομάδα, ο Κοέν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ανέβασε μια ανάρτηση με ένα παγωτό χωνάκι, με τους αναλυτές να εικάζουν ότι αυτό ήταν το έναυσμα για το πρόσφατο ράλι της μετοχής της GameStop.

Όπως αναφέρει η GameStop στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Κεφαλαίων, η οποία θα αποτελείται από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Άλαν Ατάλ και Κερτ Γουλφ μαζί με τον Κόεν, θα εργασθούν για τη μετάβαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Οι πωλήσεις των καταστημάτων της GameStop έχουν πάρει την κατιούσα, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται στις ψηφιακές λήψεις των παιχνιδιών, ενώ επίσης οι υπηρεσίες συνεχούς ροή βιντεοπαιχνιδιών κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News