Business & Finance Πέμπτη 3/06/2021, 15:33
ΑΓΟΡΕΣ

AMC Entertainment: Προχωράει σε νέα ΑΜΚ σε διάστημα μόλις δύο ημερών

Η «meme» μετοχή που έχει προσπεράσει τη μετοχή της GameStop

AMC Entertainment: Προχωράει σε νέα ΑΜΚ σε διάστημα μόλις δύο ημερών

Dεν έχει καταλαγιάσει ακόμη ο θόρυβος από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της AMC Entertainment και η εταιρεία προκάλεσε νέες αναταράξεις στις αγορές. Δύο μόλις ημέρες αφότου ολοκλήρωσε την ΑΜΚ, με το hedge fund Mudrick Capital να αγοράζει 8,5 εκατ. μετοχές αντί του ποσού των 230,5 εκατ. δολαρίων, η εταιρεία διαχείρισης κινηματογραφικών αιθουσών κατέθεσε υπόμνημα στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ότι θα προβεί σε νέα ΑΜΚ, διαθέτοντας 11,5 εκατ. μετοχές. 

Μετά τη δημοσίευση των πρώτων δημοσιευμάτων που έκαναν γνωστό την επόμενη κίνησή της, η μετοχή της που είχε πάρει εκ νέου την ανιούσα, καταγράφοντας πριν την έναρξη της συνεδρίασης ένα καθόλα πειστικό 14%, έπεσε στο +2%. Ωστόσο μετά τη χθεσινή εκτίναξη της τάξεως του +95%, ποσώς θα επηρεάσει τη μετοχή η σημερινή της επίδοση. 

Να σημειωθεί ότι μόνο στο διάστημα της τελευταίας εβδομάδας τα κέρδη της έχουν ξεπεράσει το 160%, αφήνοντας πλέον πίσω της τη μετοχή της GameStop, τη μετοχή που έφερε τα πάνω κάτω στη Wall Street το προηγούμενο διάστημα.

Στις τάξεις AMC Entertainment πλέον πνέει άνεμος αισιοδοξίας, καθώς οι κινηματογραφικές αίθουσες σταδιακά επανέρχονται σε λειτουργία. Η εταιρεία είναι μια από τις μεγαλύτερες του είδους της στον κόσμο, καθώς έχει υπό τη διαχείρισή της 950 αίθουσες και περί των 10.500 κινηματογραφικών οθονών ανά τον κόσμο. 

Σύμφωνα με τη δήλωση της εταιρείας τα κεφάλαια που άντλησε από την προηγούμενη ΑΜΚ θα τα χρησιμοποιήσει προκειμένου να επεκταθεί αποκτώντας νέους χώρους. 

«Θεωρούμε ότι η πρόσφατη μεταβλητότητα στις παρούσες τιμές μας αντανακλούν τις δυναμικές των αγορών και των συναλλαγών, οι οποίες δεν σχετίζονται με την υποκείμενη επιχείρησή μας ή με τα μακροοικονομικά ή τις θεμελιώδεις βάσεις της βιομηχανίας μας και επίσης γνωρίζουμε για πόσο αυτές οι δυναμικές θα διαρκέσουν. Υπό αυτές τις συνθήκες, σας εφιστούμε την προσοχή αναφορικά με την επένδυση στις μετοχές μας, εκτός αν είστε προετοιμασμένοι να αναλάβετε το ρίσκο να χάσετε ένα μέρος ή ένα σημαντικό της επένδυσής σας», αναφέρει η εταιρεία στην υπόμνημά της για την καινούργια ΑΜΚ. 

Με το μομέντουμ κάτι περισσότερο από θετικό, η μετοχή της εταιρείας δείχνει ότι δεν είναι εποχές για σορτάρισμά της, παρόλο που σύμφωνα με την χρηματιστηριακή S3 Partners, περί του 18% των μετοχών της εταιρείας σε διασπορά έχουν τοποθετηθεί σε short θέσεις (στοιχήματα για υποχώρησή τους). 

Και είναι τέτοια η δυναμική της της AMC Entertainment, που έχει συμπαρασύρει και τις άλλες «meme» μετοχές (GameStop, Blackberry), με αποτέλεσμα ήδη να έχουν ανοίξει συζητήσεις αν στο προσκήνιο έρχεται μια δεύτερη επενδυτική φρενίτιδα των μικροεπενδυτών. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News