Business & Finance Πέμπτη 25/02/2021, 20:45
GAMESTOP

Ξανά στο προσκήνιο η μετοχή της GameStop με άνοδο 50%

Ξανά στο προσκήνιο η μετοχή της GameStop με άνοδο 50%

Περαιτέρω άνοδο 50% κατέγραψε σήμερα η μετοχή της GameStop αφού στη συνεδρίαση της Τετάρτης έκανε άλμα άνω του 100% με αποτέλεσμα να ανασταλεί και η διαπραγμάτευση της μετοχής της 30 λεπτά πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης. 

Η μετοχή της GameStop άγγιξε προς στιγμή τα 160 δολάρια, για να ανασταλεί και πάλι η διαπραγμάτευσή της για λίγα λεπτά και να υποχωρήσει στα 129 δολάρια πριν ανασταλεί για δεύτερη φορά. 

Οι αναλυτές προβληματίστηκαν από το νέο ράλι της συγκεκριμένης μετοχής. Ορισμένοι μάλιστα απέκλεισαν ενδεχόμενο short squeeze (όταν γίνεται μαζική αγορά μίας μετοχής στην οποία έχει γίνει short selling) αντίστοιχο με αυτό που συνέβη τον Ιανουάριο, επιφέροντας μεγάλες ζημίες σε ορισμένα αντισταθμιστικά ταμεία. 

Ωστόσο, κάποιοι short sellers εκτιμάται ότι υπέστησαν απώλειες 818 εκατ.δολαρίων την Τετάρτη, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας χρηματοοικονομικών αναλύσεων Ortex. «Η δύναμη των τριών R – Robinhood, Retail, Reddit – είναι ξανά εδώ», λέει χαρακτηριστικά ο Νέιλ Κάμπλινγκ της εταιρείας ερευνών Mirabaud Securities αναφερόμενος στην online πλατφόρμα συναλλαγών, στους μικροεπενδυτές και στην πλατφόρμα social media. 

Εκτιμάται ότι περίπου 59 εκατ.μετοχές της GameStop έχουν αλλάξει χέρια από το πρωί, με τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών να προσεγγίζει τα 62 εκατομμύρια μετοχές, αν και παραμένει κατά πολύ χαμηλότερα από τα 190 εκατ.μετοχές που συναλλάσσονταν καθημερινά στα τέλη Ιανουαρίου. 

Την ίδια στιγμή, η Citron Research που είχε σορτάρει τη μετοχή της GameStop τον Ιανουάριο, σημείωσε σε tweet της ότι η σημερινή αποτίμηση επιτρέπει στην εταιρεία να προβεί στην αγορά της Esports Entertainment Group, κάτι ωστόσο που διαψεύσθηκε απο την τελευταία, η οποία ανέφερε ότι ουδέποτε άνοιξε συζητήσεις με τη GameStop. Παρ΄όλα αυτά, μόνο το tweet ήταν αρκετό για να ωθήσει και τη μετοχή της Esports σε άνοδο 27%, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια τριών ετών. 
  
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News