Business & Finance Τρίτη 11/05/2021, 22:37
ΑΓΟΡΕΣ

Κίνδυνος σοβαρής διόρθωσης στις αγορές εμπορευμάτων

Κίνδυνος σοβαρής διόρθωσης στις αγορές εμπορευμάτων

Οι ρευστοποιήσεις σε μετοχές υψηλής ανάπτυξης από τις αρχές του έτους επ΄ουδενί δεν προοιωνίζoνται το τέλος του ράλι της τεχνολογίας, αναφέρει η Κάθι Γουντ, της οποίας το ARK Innovation ΚEFT αναδείχθηκε πέρυσι στο πρώτο σε επίδοση στις ΗΠΑ διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο που επενδύει σε μετοχές. 

Ωστόσο, η Γουντ, της οποίας το αμοιβαίο υπέστη τις μεγαλύτερες έως σήμερα εκροές την προηγούμενη εβδομάδα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις τιμές εμπορευμάτων, καθώς βλέπει την άνοδο του κόστους πρώτων υλών ως ένδειξη ότι οι επιχειρήσεις έχουν διπλασιάσει ή ακόμη και τριπλασιάσει τις παραγγελίες τροφοδοσίας τους, καθώς σπεύδουν να επανακκινήσουν τις δραστηριότητές τους. Οταν η οικονομία επαναλειτουργήσει πλήρως, η Γουντ περιμένει ότι θα υπάρξει μία πολύ σοβαρή διόρθωση στις τιμές εμπορευμάτων. 

Αναφορικά με τις μετοχές ανάπτυξης, όπως η Tesla, προβλέπει ότι θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν υψηλές επιδόσεις την προσεχή πενταετία, παρά την πρόσφατη διόρθωση και παρότι θεωρεί ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά είναι κατά 35% χαμηλότερα από τα επίπεδα που θα σήμαναν κίνδυνο κατάρρευσης. Ο δείκτης Russell 1000 για τις μετοχές ανάπτυξης έχει ενισχυθεί από τις αρχές του έτους έως σήμερα 3,9%, ενώ ο δείκτης Russell 1000 για τις μετοχές αξίας καταγράφει κέρδη 16,3% την ίδια περίοδο. 

Επίσης, θεωρεί ότι ο αποπληθωρισμός και όχι ο πληθωρισμός θα είναι το βασικό μοτίβο στις διεθνείς αγορές τα επόμενα έτη λόγω της τεχνολογικής καινοτομίας. Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων 10ετούς διάρκειας θα παραμείνουν σε ένα πλαίσιο διακύμανσης μεταξύ 1,5% και 3%, σημειώνει, ενώ οι τιμές πετρελαίου δεν πρόκειται να αυξηθούν πάνω από τα 70 δολάρια το βαρέλι. 
 
moneyreview.gr με πληροφορίες από REUTERS

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News