Business & Finance Τρίτη 4/05/2021, 19:53
BUSINESS & FINANCE

Σε υψηλό επτά εβδομάδων το πετρέλαιο

Εν μέσω των προσδοκιών για ανάκαμψη της ζήτησης

Σε υψηλό επτά εβδομάδων το πετρέλαιο

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων εκτινάσσεται σήμερα η τιμή του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, χάρη στη δυναμική ανάκαμψη της ζήτησης.

Πιο συγκεκριμένα, τα μελλοντικά συμβόλαια στη Νέα Υόρκη (WTI) ενισχύονται κατά 1,6% και διαμορφώνονται στα 65,56 δολάρια ανά βαρέλι. Στο +1,8% βρίσκεται και η τιμή των συμβολαίων Brent (68,73 δολάρια).

Η σημαντική άνοδος του μαύρου «χρυσού» οφείλεται στις προοπτικές ανάκαμψης της διεθνούς ζήτησης, καθώς η Ευρώπη ετοιμάζει τη χαλάρωση των μέτρων για τους εμβολιασμένους πολίτες, ενώ οι ΗΠΑ έχουν ήδη άρει τους περισσότερους περιορισμούς.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι αναλυτές προσδοκούν την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου, παρά τις εν μέρει ανησυχίες για την Ινδία, έναν βασικό «αγοραστή», ο οποίος βρίσκεται στη δίνη της ινδικής μετάλλαξης. 

«Η αγορά αισιοδοξεί ολοένα και περισσότερο ότι η ανάκαμψη της πετρελαϊκής ζήτησης είναι πλέον πιο κοντά στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ» επισημαίνει ο Λουίς Ντίξον, αναλυτής της Rystad Energy. 

«Μπορεί η πανδημία να “χτυπάει” την Ινδία, αλλά στον υπόλοιπο κόσμο η εκστρατεία εμβολιασμού επιταχύνεται, επιτρέποντας στις οικονομίες να ανοίξουν ξανά» κατέληξε.  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News