Business & Finance Τετάρτη 28/04/2021, 19:56
ΑΓΟΡΕΣ

Επιστροφή του θετικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με ήπια κέρδη 

Εκείνος που ξεχώρισε με κέρδη 1,48%, ήταν ο κλάδος των τραπεζών

Επιστροφή του θετικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με ήπια κέρδη 

Αναστροφή του χθεσινού αρνητικού κλίματος σημειώθηκε σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφοντας ήπια κέρδη, με τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και τους επενδυτές εν αναμονή των αποφάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία σήμερα ολοκληρώνει τη διήμερη συνεδρίαση για τη νομισματική της πολιτική. 
Όπως και χθες έτσι και σήμερα οι επενδυτές δεν φάνηκαν «ζεστοί» με τις μετοχές, εξού και οι μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ήταν μικρού εύρους. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,02%, καθώς οι βασικοί του κλάδοι όπως και χθες παρουσίασαν ανομοιόμορφη εικόνα. 

Εκείνος που ξεχώρισε με κέρδη 1,48%, ήταν ο κλάδος των τραπεζών, ο οποίος επωφελήθηκε από το ράλι της μετοχής της Deutsche Bank (+10,70%), μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το α΄ τρίμηνο του 2021, όντας το καλύτερο τρίμηνο για τη γερμανική τράπεζα μετά από το α΄ τρίμηνο του 2014. 

Κέρδη της τάξεως του 2,70% σημείωσε η μετοχή της ισπανικής τράπεζας Santander, παρουσιάζοντας κέρδη για τους τρεις πρώτους μήνες του 2021 καλύτερα του αναμενομένου, ενώ για τον ίδιο λόγο σημείωσε άνοδο και η μετοχή της βρετανικής τράπεζας Lloyd’s. 

Ο κλάδος της ενέργειας ενισχύθηκε κατά 1,11%, εκμεταλλευόμενος το σημερινό ράλι των τιμών του πετρελαίου, ενώ στον αντίποδα με απώλειες της τάξεως του 0,57% έκλεισαν οι κλάδοι της υγείας και ο τεχνολογικός. 

Υποχώρηση 0,45% σημείωσε ο κλάδος των ταξιδίων και αναψυχής, μετά το χθεσινό του «σκαρφάλωμα» σε ιστορικό υψηλό ρεκόρ. 

Με κέρδη 4,26% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή της μεγαλύτερης διαφημιστικής εταιρείας στον κόσμο WPP, μετά την επιστροφή σε κέρδη για το α΄ τρίμηνο του 2021. 

Σε ράλι της τάξεως του 9,37% επιδόθηκε η μετοχή της γερμανικής εταιρείας διανομή γευμάτων Delivery Hero, μετά τις προβλέψεις της για την πορεία της το 2021, με τις οποίες διπλασίασε τα αναμενόμενα έσοδά της, σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Refinitiv IBES, τα κέρδη για τις εταιρείες οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον Euro STOXX 600, αναμένεται να αυξηθούν κατά 71,3% το α΄ τρίμηνο του 2021 σε ετήσια βάση, ποσοστό που συνιστά ρεκόρ, έναντι των εκτιμήσεων για 61,2% της προηγούμενης εβδομάδας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News