Business & Finance Τετάρτη 16/12/2020, 12:54
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήρια: Σε υψηλό δέκα μηνών η Ευρώπη

Χρηματιστήρια: Σε υψηλό δέκα μηνών η Ευρώπη

Κλίμα ευφορίας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τροφοδοτούν οι εξελίξεις για το εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 και οι συζητήσεις για το Brexit, ενώ τα καλύτερα των προσδοκιών στοιχεία για μεταποίηση και υπηρεσίες στην Ευρωζώνη ώθησαν τις ευρωπαϊκές μετοχές σε υψηλά δέκα μηνών. 

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 κατέγραφε άνοδο σχεδόν 1% και με τις μετοχές του κλάδου αυτοκινήτου να σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των επιμέρους κλάδων, με κέρδη 2%. 

Θετική η εικόνα σχεδόν σε όλα τα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου, με τον DAX στη Φραγκφούρτη να ξεχωρίζει σε επιδόσεις, κάνοντας άλμα 1,64%. Κέρδη 1% και για τον FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου εν μέσω αισιοδοξίας για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενισχυμένος 0,80% και ο CAC 40 στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, κέρδη 0,90% και για τον FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε σήμερα ότι υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες για μια συμφωνία μετά το Brexit, με τις δηλώσεις της να δίνουν ώθηση σε ευρώ και σε στερλίνα.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές παίρνουν τη σκυτάλη από τη Wall Street, που έκλεισε χθες με άνοδο και τον Nasdaq σε νέο ιστορικό υψηλό.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News