Business & Finance Τετάρτη 16/12/2020, 10:22
ΑΓΟΡΕΣ

Κλίμα αισιοδοξίας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Κλίμα αισιοδοξίας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι ελπίδες ότι η έναρξη της κυκλοφορίας του εμβολίου θα οδηγήσει σε επιστροφή στην ανάπτυξη, σε συνδυασμό με την αισιοδοξία για μια εμπορική συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας δίνουν ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας το ανοδικό momentum των μετοχών στις ασιατικές αγορές και στη Wall Street κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, όπου ο Nasdaq έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωνε άνοδο 0,5% κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηρίοτητα(ΡΜΙs) του Δεκεμβρίου και προσδοκίες για μικρή βελτίωση.

Οι επενδυτές σε αναμονή και των αποφάσεων της Φέντεραλ Ριζέρβ των HΠΑ, που ολοκληρώνει τη διήμερη συνεδρίαση και ανακοινώνει τις αποφάσεις της για τη νομισματική πολιτική. 

Θετικά πρόσημα στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον DAX της Φραγκφούρτη να ενισχύεται 0,51% και τον CAC40 στο Χρηματιστήριο του Παρισιού να σημειώνει άνοδο 0,51%. Κέρδη 0,44% και για το Χρηματιστήριο του Λονδίνου αυτή την ώρα, ενώ και στο Μιλάνο, ο γενικός δείκτης FTSE MIB ήταν ενισχυμένος 0,25%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News