Business & Finance Δευτέρα 14/12/2020, 10:36
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος με το «καλημέρα» για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Άνοδος με το «καλημέρα» για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Με άνοδο υποδέχθηκαν τη νέα εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η απόφαση για την παράταση των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης διατηρεί τις ελπίδες για άρση του αδιεξόδου. Oριακά κέρδη για τον FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, έχοντας ως βαρίδι τις απώλειες σχεδόν 8% για τη μετοχή της AstraZeneca.

O πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωνε κέρδη 0,9% κατά το άνοιγμα, μετά την πτώση 1% της προηγούμενης εβδομάδας, διακόπτοντας το ανοδικό σερί των πέντε προηγουμένων εβδομάδων.

Στο μέτωπο του Brexit, οι ηγέτες των δύο πλυευρών συμφώνησαν την παράταση των διαπραγματεύσεων πέραν της προθεσμίας της Κυριακής, σε μια ύστατη προσπάθεια για την εξασφάλιση συμφωνίας που θα διέπει τις εμπορικές συναλλαγές αγαθών, συνολικής αξίας ενός τρισ. δολαρίων ετησίως.

Στην αγορά του Λονδίνου, το άλμα σχεδόν 1% της στερλίνας δεν άφησε μεγάλα περιθώρια κερδών για τον FTSE 100, επηρεάζοντας τις επιδόσεις των βρετανικών εταιρειών με εξαγωγική δραστηριότητα. Σε κλοιό πιέσεων και η μετοχή της AstraZeneca, αφότου ανακοίνωσε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου την εξαγορά της αμερικανικής φαρμακευτικής Alexion Pharmaceuticals, έναντι τιμήματος 39 δισ. δολαρίων και στη μεγαλύτερη έως τώρα συμφωνία για την εταιρεία.

Θετικά πρόσημα στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης αυτή την ώρα, με τον DAX στη Φραγκφούρτη να ενισχύεται 1%. Κέρδη σχεδόν 1% και για τον CAC 40 στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ενώ στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου ο FTSE MIB σημείωνε άνοδο 0,87%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News