Business & Finance Δευτέρα 19/04/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Διόρθωσε η Wall Street μετά τα ρεκόρ

Διόρθωσε η Wall Street μετά τα ρεκόρ

Υπαναχώρησαν από τα αρχικά ιστορικά υψηλά τους οι μετοχές στη Wall Street, καθώς η αδυναμία του τεχνολογικού κλάδου εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την αγορά. 

Οι επενδυτές αναμένουν περισσότερα κέρδη πρώτου τριμήνου προκειμένου να διαπιστώσουν εάν πράγματι δικαιολογούνται οι σημερινές υψηλές αποτιμήσεις των μετοχών, ενώ σημαντικό αντίκτυπο είχε η μεγάλη πτώση της μετοχής της Tesla, άνω του 4%, μετά το θανατηφόρο ατύχημα με όχημα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η μετοχή της, με πτώση άνω του 4%, άσκησε τις μεγαλύτερες πιέσεις στους δείκτες S&P 500 και Nasdaq, ακολουθώντας και την ελεύθερη πτώση άνω του 8% του bitcoin στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δεδομένου ότι έχει κάνει μεγάλη επένδυση στο κρυπτονόμισμα. 

Ο Dow Jones υποχώρησε 130 μονάδες από το αρχικό ιστορικό υψηλό του για να κλείσει με πτώση 0,36%, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,52%, αφού είχε κλείσει σε νέο ρεκόρ στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Με πτώση 0,98% έκλεισε και ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq. 

Την ίδια στιγμή και οι μετοχές πολλών τραπεζών κατέγραψαν πτώση, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να ρευστοποιούν τα προηγούμενα κέρδη τους, στον απόηχο των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου. Η μετοχή της Goldman Sachs υποχώρησε 1,3%, της Wells Fargo 0,3%, ενώ στο «κόκκινο» κινήθηκε και της JPMorgan. 

Στον αντίποδα η μετοχή της Coca-Cola, με κέρδη 0,35%, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένοη κέρδη και έσοδα πρώτου τριμήνου, σημειώνοντας ότι η ζήτηση το Μάρτιο επέστρεψε στα προ του κορωνοϊού επίπεδα. 

Επίσης, η μετοχή της GameStop ενισχύθηκε 6,41% στην είδηση της παραίτησης του διευθύνοντος συμβούλου της. Με άνοδο 9% και η μετοχή της Harley-Davidson, αφότου η κατασκευάστρια μοτοσικλετών αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τις φετινές πωλήσεις της. 

Η αυλαία των εταιρικών αποτελεσμάτων άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα, με τα κέρδη των τραπεζών να ξεπερνούν τις προσδοκίες των αναλυτών κατά 38%, ενώ θετική έκπληξη έκαναν και άλλες εισηγμένες στο S&P 500 επιχειρήσεις με κέρδη αυξημένα 12%, σύμφωνα με στοιχεία της Credit Suisse. «Παραμένουμε θετικοί για τη γενικότερη έκβαση της χρηματιστηριακής αγοράς και βλέπουμε συνέχεια στη δυναμική των κυκλικών μετοχών που ευνοούνται από τις προοπτικές της οικονομίας», εκτιμά ο Τζέιμς Ράγκαν, στέλεχος της D.A.Davidson. 

Αυτή την εβδομάδα ανακοινώνουν αποτελέσματα 79 εταιρείες του S&P 500, μεταξύ των οποίων Johnson & Johnson, Netflix, Intel, Honeywell και Schlumberger. Aναλυτές αναμένουν ότι τα κέρδη των S&P 500 επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν στο πρώτο τρίμηνο αύξηση κερδών 30,9% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv IBES. 

Η UBS αναθεώρησε ανοδικά την Παρασκευή τις προβλέψεις για το δείκτη S&P 500 βλέποντάς τον να κλείνει το έτος στις 4.400 μονάδες, που σημαίνει άνοδο 5% από τα σημερινά επίπεδα.  

moneyreview.gr 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News