Business & Finance Παρασκευή 16/04/2021, 23:00
WALL STREET

Φινάλε με νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Dow

Φινάλε με νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Dow

Συνέχισαν και σήμερα το ακατάπαυστο ράλι τους οι δείκτες S&P 500 και Dow Jones, κλείνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά με καταλύτη τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα και τα θετικά μακροοικονομικά στις ΗΠΑ. 

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 34.200,67 μονάδες με άνοδο 0,48%, αφού πέρασε στην χθεσινή συνεδρίαση για πρώτη φορά στην ιστορία του το «φράγμα» των 34.000 μονάδων. Σε νέο ιστορικό υψηλό και ο S&P 500 ο οποίος έκλεισε στις 4.185,47 μονάδες με άνοδο 0,36%. Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας έκλεισε με μικρή άνοδο 0,10% στις 14.052 μονάδες. 

Η Wall Street ολοκλήρωσε ακόμη μία εβδομάδα κερδών με τους τρεις χρηματιστηριακούς δείκτες να ενισχύονται περισσότερο από 1%. Ο S&P 500 και Dow κατέγραψαν κέρδη για τέταρτη συναπτή εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq για τρίτη. 

Η τελευταία από τις έξι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ – η Morgan Stanley – ανακοίνωσε σήμερα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα, αυξημένα κατά 150%, χάρη στις υψηλές επιδόσεις της στον χώρο συναλλαγών  και επενδυτικής τραπεζικής. Η μετοχή της ωστόσο υποχώρησε 2,8%, περιορίζοντας τα φετινά κέρδη της στο 14%. Ωστόσο, η μετοχή της PCN Financial ενισχύθηκε περισσότερο από 2%, καθώς τα αποτελέσματά της ήταν πολύ καλύτερα από τις προσδοκίες αναλυτών. 

«Το γεγονός ότι ο Dow ξεπέρασε τις 34.000 μονάδες σημαίνει ότι η όρεξη των επενδυτών για τις μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης εξαπλώνεται στις μετοχές αξίας. Η ζήτηση λοιπόν για μετοχές στον κλάδο βαριάς βιομηχανίας και για κυκλικές μετοχές θα συνεχιστεί, όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί και τα εταιρικά αποτελέσματα αποδεικνύονται καλύτερα των προσδοκιών», αναφέρει ο Πήτερ Εσέλε, επικεφαλής χαρτοφυλακίου της Commonwealth Financial Network. 

Στο μέτωπο της οικονομίας, ο δείκτης του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν για το καταναλωτικό κλίμα εκτινάχθηκε σε υψηλό έτους, στις 86,5 μονάδες, στο πρώτο 15μερο του μηνός από 84,9 του Μαρτίου. 

Η δέσμευση της Φέντεραλ Ριζέρβ να διατηρήσει τα επιτόκια χαμηλά παρά τον υψηλότερο πληθωρισμό έχει σαφώς αναζωπυρώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για όλους τους τομείς, παρότι οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών κρατικών ομολόγων κλιμακώθηκαν ξανά πλησιάζοντας ξανά το επίπεδο του 1,60%. 

Οι περισσότεροι από τους 11 κλάδους του S&P 500 σημείωσαν άνοδο στη σημερινή συνεδρίαση, με εξαίρεση τον ενεργειακό κλάδο, υπό το βάρος των χαμηλότερων τιμών πετρελαίου. 

moneyreview.gr 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News