Business & Finance Παρασκευή 16/04/2021, 17:18
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ιστορικών ρεκόρ συνέχεια με οδηγό τις τράπεζες 

Wall Street: Ιστορικών ρεκόρ συνέχεια με οδηγό τις τράπεζες 

Η ορμή από τη χθεσινή συνεδρίαση και τα ιστορικά ρεκόρ των Dow Jones και S&P 500 συνεχίζεται και στη σημερινή συνεδρίαση, αφού οι δύο δείκτες κινούνται ανοδικά, σε αντίθεση με τον τεχνολογικό Nasdaq που η υποχώρηση των μετοχών των Big Tech τον έχουν συγκρατήσει.

Με μεγάλη στήριξη από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο και τις μετοχές των μεγάλων τραπεζών, οι δύο δείκτες έχουν σημειώσει νέο ιστορικό ρεκόρ, με τον Dow Jones να έχει φθάσει έως τις 34.256,75 μονάδες και τον S&P 500 να έχει αναρριχηθεί στις 4.186,10 μονάδες. 

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το α΄ τρίμηνο του 2021 η Morgan Stanley, με τα κέρδη να εκτινάσσονται κατά 150%, η τελευταία τράπεζα από τις Big 6 της Wall Street που ανακοίνωσε τις επιδόσεις της, ολοκληρώνοντας το «παζλ», των υπερβολικά ισχυρών κερδών από τις έξι αυτές τράπεζες. 

Αντιθέτως στη σημερινή γενικευμένη ανοδική τάση δεν συμμετέχουν οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών, οι οποίες και υποχωρούν, με αποτέλεσμα να έχουν τραβήξει προς τα πίσω τον τεχνολογικό Nasdaq, ο οποίος καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,1%. 

Το κλίμα για τη σημερινή συνεδρίαση είχε διαμορφωθεί από νωρίς, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία του ΑΕΠ της Κίνας τους τρεις πρώτους μήνες του 2021, το οποίο έτρεξε με τον ρυθμό-ρεκόρ 18,3%, ενώ σε εξωπραγματικά επίπεδα κινήθηκαν επίσης οι λιανικές πωλήσεις και η βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο. 

Τα στοιχεία αυτά, έρχονται μια ημέρα μετά τα ενθαρρυντικά μηνύματα από τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, όπως και από την αγορά εργασίας, καθώς οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα υποχώρησαν αισθητά. 

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI All Country ο οποίος παρακολουθεί τις μετοχές από 50 ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες οικονομίες ανάμεσά τους και η Ελλάδα, έχει καταγράψει και αυτός νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην Ευρώπη, με τη διαφορά ότι σήμερα τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro STOXX 600 και στο νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ και τις υψηλές του πτήσεις, τον «συντροφεύει» ο γερμανικός DAX. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News