Business & Finance Δευτέρα 19/04/2021, 15:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Coca-Cola: Αύξηση εσόδων το α΄ τρίμηνο μετά από 4 πτωτικά τρίμηνα 

Coca-Cola: Αύξηση εσόδων το α΄ τρίμηνο μετά από 4 πτωτικά τρίμηνα 

Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα της χρονιάς για την Coca Cola, όπως έδειξαν τα οικονομικά της αποτελέσματα για το α΄ τρίμηνο του 2021, με τα έσοδά της να παίρνουν ώθηση από την ισχυρή ζήτηση για τα αναψυκτικά της, την ίδια ώρα που τα προγράμματα εμβολιασμού και η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην Ασία, επανέφερε τους καταναλωτές στις προ πανδημίας συνήθειες. 

Τα έσοδα της μεγαλύτερης εταιρείας αναψυκτικών και ηδύποτων στον κόσμο, σημείωσαν αύξηση κατά τους τρεις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, η πρώτη μετά από τέσσερα διαδοχικά πτωτικά τρίμηνα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ όπως σημείωσε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, τον Μάρτιο ο όγκος πωλήσεων επανήλθε στα επίπεδα του 2019.

Ειδικότερα τα έσοδα της Coca Cola ενισχύθηκαν κατά 5% στα 9,02 δισ. δολάρια και τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 55 σεντς ανά μετοχή, με τους αναλυτές της Refinitiv να κάνουν λόγο για έσοδα στα 8,63 δισ. δολάρια και κέρδη ανά μετοχή στα 50 σεντς. 

Οι πωλήσεις αναψυκτικών αυξήθηκαν στην Κίνα και στην Ινδία, αντισταθμίζοντας την υποχώρησή τους σε ΗΠΑ και Δυτική Ευρώπη, όπου τα περιοριστικά μέτρα είναι ακόμη πιο αυστηρά και οι καταναλωτές μαγειρεύουν περισσότερο στο σπίτι. 

Η εταιρεία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα έσοδα από τα κανάλια πώλησης εκτός σπιτιού, όπως οι αθλητικές και μουσικές εκδηλώσεις, τα εστιατόρια, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι. 

«Παίρνουμε κουράγιο από τη βελτίωση στις επιχειρήσεις μας, ειδικά σε αγορές όπου η διαθεσιμότητα των εμβολίων αυξάνεται και οι οικονομίες ανοίγουν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Coca Cola, Τζέιμς Κουίνσι. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News