Business & Finance Δευτέρα 19/04/2021, 10:57
BUSINESS & FINANCE

Tesla: Δύο νεκροί σε αυτοκίνητο που δεν οδηγούσε κανείς

Tesla: Δύο νεκροί σε αυτοκίνητο που δεν οδηγούσε κανείς

Δύο άτομα σκοτώθηκαν όταν ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Tesla έπεσε σε δέντρο και παραδόθηκε στις φλόγες στο Τέξας το Σάββατο. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, κανείς δεν οδηγούσε το αυτοκίνητο.

Όπως έγινε γνωστό, το ένα θύμα βρέθηκε στο μπροστινό κάθισμα του συνεπιβάτη και το άλλο στο πίσω κάθισμα. Το αυτοκίνητο, που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, έπεσε πάνω στο δέντρο έπειτα από μία στροφή. Η πυροσβεστική χρειάστηκε τέσσερις ώρες για να σβήσει τη φωτιά που ξέσπασε μετά τη σύγκρουση.

Οι θέσεις των θυμάτων, καταθέσεις μαρτύρων και άλλες ενδείξεις μαρτυρούν ότι κανείς δεν οδηγούσε το όχημα την ώρα του δυστυχήματος, ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές,  οι οποίες ακόμα ερευνούν την υπόθεση.

 

Οι αμερικανικές αρχές έχουν επικρίνει την Tesla για τον κίνδυνο πυρκαγιάς που σχετίζονται με τις μπαταρίες στα οχήματά της καθώς και για το γεγονός ότι η εταιρεία δεν έχει κάνει αρκετά για να αποτρέψει την ακατάλληλη χρήση της λειτουργίας αυτόματης οδήγησης (Autopilot).

Πάντως, ο ιδρυτής και CEO της Tesla, Elon Musk, έχει υπερασπιστεί τις επιδόσεις ασφάλειας των αυτοκινήτων της εταιρείας. Αυτή την εβδομάδα, ανέβασε στο Twitter στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ένα Tesla με ενεργοποιημένη τη λειτουργία του Autopilot έχει σχεδόν 10 φορές μικρότερο κίνδυνο ατυχήματος σε σχέση με το μέσο αυτοκίνητο.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News