Business & Finance Σάββατο 17/04/2021, 20:32
ΑΓΟΡΕΣ

Tesla: Η «ντρίμπλα» της Cathie Wood με τις μετοχές της Coinbase

Tesla: Η «ντρίμπλα» της Cathie Wood με τις μετοχές της Coinbase

Δεν έχει περάσει ένας μήνας από όταν η Κάθι Γουντ της Ark Invest, δήλωσε ότι η τιμή της μετοχής της Tesla μπορεί να φθάσει έως τα 3.000 δολάρια. Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Παρασκευής η μετοχή έκλεισε στα 739,78 δολάρια, με το ιστορικό της υψηλό ρεκόρ να έχει καταγραφεί στις 25 Ιανουαρίου στα 900,13 δολάρια, η μοναδική φορά που έσπασε το φράγμα των 900 δολαρίων.

Οι επενδύσεις των funds της «θηλυκής εκδοχής» του Γουόρεν Μπάφετ στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, είναι με διαφορά οι περισσότερες από οποιεσδήποτε τοποθετήσεις.

Ωστόσο από την περασμένη Τετάρτη, φαίνεται ότι την Κάθι Γουντ την έχει «γοητεύσει» μια άλλη μετοχή, αυτή της πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, Coinbase.

Η είσοδος της Coinbase στη Wall Street την προηγούμενη Τετάρτη, αποτελεί σταθμό για τις χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς είναι το μεγαλύτερο βήμα έως τώρα για την καθιέρωση των κρυπτονομισμάτων, η αγορά των οποίων επειδή δεν υπόκειται -επί του παρόντος- σε ρυθμιστικούς κανόνες, αντιμετωπίζεται με δυσπιστία από τους επενδυτές.

Στο ντεμπούτο της Coinbase στις χρηματιστηριακές αγορές, τα Ark funds, αγόρασαν 749.205 μετοχές της πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων αξίας 246 εκατ. δολαρίων, την ίδια ώρα που πούλησαν μετοχές της Tesla ύψους περί των 178 εκατ. δολαρίων. Όπως αναφέρει το Reuters ακολούθησε η αγορά 341.186  μετοχών την Πέμπτη και 187.078 μετοχών αξίας 64 εκατ. δολαρίων χθες Παρασκευή, την ίδια ώρα που στη χθεσινή ημέρα, τα funds πούλησαν 134.541 μετοχές της Tesla αξίας 99,5 εκατ. δολαρίων.    

Οι τοποθετήσεις στις μετοχές της Coinbase, αυξάνει την έκθεση της ARK στα κρυπτονομίσματα και μειώνει αυτή στη μετοχή της Tesla -η οποία πρόσφατα επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια σε Bitcoin και δήλωσε ότι θα δέχεται το κρυπτονόμισμα ως μέσο πληρωμής για τα αυτοκίνητά της- και ταυτόχρονα θέτει εν αμφιβόλω τις πρότερες εξαγγελίες της Κάθι Γουντ, αναφορικά με τη σιγουριά της για τη μετοχή της Tesla.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News