Business & Finance Τετάρτη 14/04/2021, 22:00
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑ

Coinbase: Ο νέος «γίγαντας» του ψηφιακού ενεργητικού με αξία κοντά στα 100 δισ.δολάρια

Coinbase: Ο νέος «γίγαντας» του ψηφιακού ενεργητικού με αξία κοντά στα 100 δισ.δολάρια

Σε ένα ακόμη ορόσημο για την περαιτέρω άνοδο του bitcoin αλλά και του υπόλοιπου ψηφιακού ενεργητικού, το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase Global ολοκλήρωσε το ντεμπούτο του στην αγορά του Nasdaq με την αποτίμησή του να προσεγγίζει τα 100 δισ.δολάρια. 

Το εντυπωσιακό είναι ότι η κεφαλαιοποίηση της Coinbase ξεπέρασε την αντίστοιχη του ICE, του μητρικού ομίλου του χρηματιστηρίου αξιών της Νέας Υόρκης, που κυμαίνεται στα 67 δισ.δολάρια. Επίσης, με βάση την κεφαλαιοποίηση που προκύπτει από την τιμή ανοίγματος (των 381 δολαρίων), η εταιρεία είναι ήδη μία από τις 85 πολυτιμότερες εταιρείες των ΗΠΑ. Να σημειωθεί ότι έχει ξεπεράσει σε αξία όχι μονο το ICE αλλά και ομίλους, όπως Discover Financial Services, First Republic Bank and Nasdaq.

Η Coinbase, που συστήθηκε το 2012 στο Σαν Φρανσίσκο, διακρατεί ενεργητικό για 56 εκατ. μικροεπενδυτές και διαχειρίζεται το μεγαλύτερο χρηματιστήριο για ψηφιακά νομίσματα στις ΗΠΑ – μία δραστηριότητα που απογειώθηκε τους τελευταίους μήνες μαζί με την τιμή του bitcoin και των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων. Το ενεργητικό στην πλατφόρμα της εκτιμάται γύρω στα 223 δισ.δολάρια, εκπροσωπώντας μερίδιο 11,3% στην αγορά κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με στοιχεία των ρυθμιστικών αρχών. Μόλις πέρυσι το Σεπτέμβριο, η αξία της Coinbase ανερχόταν μόλις στα 6 δισ.δολάρια. 

Η μετοχή της Coinbase έκανε σήμερα το ντεμπούτο της στο ταμπλό του Nasdaq, ξεκινώντας τη συνεδρίαση με την τιμή της στα 381 δολάρια ανά μετοχή, γεγονός που αποτιμά το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο στο επίπεδο των 99,6 δισ. δολαρίων, με βάση το σύνολο των μετοχών που έχουν εκδοθεί. Πολύ γρήγορα η τιμή της μετοχής εκτινάχθηκε έως και τα 429 δολάρια, για να περιορίσει ωστόσο τα κέρδη της στη συνέχεια. 

Ο Nasdaq την Τρίτη το βράδυ έδωσε τιμή αναφοράς για τη μετοχή στα 250 δολάρια έκαστη, ωστόσο καμία μετοχή δεν άλλαξε χέρια σε αυτό το επίπεδο, καθώς όπως προαναφέρθηκε ο τίτλος ξεκίνησε τη συνεδρίαση στα 381 δολάρια. Η τιμή των 381 δολαρίων σημαίνει άνοδο 52,4% από την τιμή αναφοράς των 250 δολαρίων της Τρίτης. 

Αυτήν την ώρα, η μετοχή της Coinbase κινείται στα 368,40 δολάρια, 47,36% υψηλότερα από την τιμή αναφοράς.

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT και REUTERS

 

    

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News