Business & Finance Παρασκευή 26/04/2024, 16:58
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ξανά ανοδικά με άλμα της Alphabet

Wall Street: Ξανά ανοδικά με άλμα της Alphabet

Ανακούφιση προκάλεσαν στους επενδυτές της Wall Street τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό, καθώς απεφεύχθησαν οι φόβοι για υπερθέρμανση στις αυξήσεις των τιμών, μια μέρα μετά τις απώλειες λόγω ανησυχιών για την κατάσταση της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό, ο δείκτης  τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών που ανακοινώθηκε ήταν οριακά πάνω από τις εκτιμήσεις. Ο δομικός δείκτης αυξήθηκε κατά 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξαν τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή. Σε σχέση με έναν χρόνο πριν, αυξήθηκε κατά 2,8%, ενώ αναμενόταν να διαμορφωθεί στο 2,7% σε σχέση με πέρυσι τον Μάρτιο, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση αναλυτών του Dow Jones.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών -αν και εξακολουθεί να είναι ισχυρός- δεν ήταν αρκετός για να υπονομεύσει περαιτέρω την υπόθεση της μείωσης των επιτοκίων φέτος. Ως αποτέλεσμα, οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν σε όλη την καμπύλη των ΗΠΑ και τα swaps έδειξαν ελαφρώς υψηλότερες πιθανότητες χαλάρωσης της πολιτικής το 2024.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,4% στις 38.237 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,91% στις 5.094,4 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,64% στις 15.869 μονάδες.

Θετικά επιδρούν στην αγορά και τα ισχυρά αποτελέσματα ορισμένων τεχνολογικών κολοσσών που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για το πρόσφατο ράλι σε ιστορικά υψηλά  νωρίτερα μέσα στο έτος.

Οι μετοχές της μητρικής της Google, Alphabet, ενισχύονται πάνω από 10%, αφού ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη πρώτου τριμήνου λόγω της ισχυρής ζήτησης για τις νέες προσφορές τεχνητής νοημοσύνης. Η Alphabet ανακοίνωσε επίσης το πρώτο της μέρισμα, ύψους 20 σεντς ανά μετοχή. 

Οι μετοχές της Microsoft κερδίζουν άνω του 2%, καθώς η ισχυρή ζήτηση για προϊόντα AI βοήθησε επίσης την εταιρεία να ανακοινώσει ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη πρώτου τριμήνου. 

Η αγαπημένη της AI NVIDIA Corporation κερδίζει σχεδόν 2%, επεκτείνοντας την πρόσφατη ανάκαμψη, παρότι τα πρόσφατα αποτελέσματα από άλλους κατασκευαστές τσιπ δημιούργησαν αμφιβολίες σχετικά με το πόσο η βιομηχανία AI θα στηρίξει τη ζήτηση τσιπ. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: «Τσίμπησε» ο δείκτης πληθωρισμού που προτιμά η Fed

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News