Business & Finance Πέμπτη 11/04/2024, 17:05
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Βαρίδι για τον S&P 500 και τον Dow Jones ο πληθωρισμός

Wall Street: Βαρίδι για τον S&P 500 και τον Dow Jones ο πληθωρισμός

Οριακά κέρδη εμφάνισε ο S&P 500 στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, προτού περάσει σε αρνητικό έδαφος, όσο ο επενδυτικός κόσμος συνεχίζει να επεξεργάζεται τα χθεσινά στοιχεία για τον πληθωρισμό, που εμφάνισε απροσδόκητη επιτάχυνση τον Μάρτιο.

Στο μεταξύ, πτωτικές τάσεις εμφανίζει ο Dow Jones, ενώ κέρδη άνω του 0,40% στις 16.239 μονάδες περίπου εμφανίζει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq. 

Καθοριστική για τις σημερινές κινήσεις στη Wall Street είναι η χθεσινή έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαρτίου, ο οποίος διαμορφώθηκε υψηλότερα από το προσδοκώμενο, δίνοντας σήμα στις αγορές ότι η Fed είναι πιθανό να καθυστερήσει τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Στο μεταξύ, οι τιμές παραγωγού του Μαρτίου, που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα σήμερα, διαμορφώθηκαν χαμηλότερα από το προσδοκώμενο, με αποτέλεσμα η αγορά να πάρει μια ανάσα από το sell off που πυροδότησαν τα στοιχεία του πληθωρισμού.

Πάντως, όπως προέκυψε και από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed από τον περασμένο μήνα, η κεντρική τράπεζα ανησυχεί ότι ο πληθωρισμός είναι ιδιαίτερα επίμονος. Στο μεταξύ, η αμερικανική οικονομία είναι ισχυρή και κατά συνέπεια λιγοστεύουν οι λόγοι για μείωση των επιτοκίων δανεισμού πριν το καλοκαίρι. Εξού και οι traders πλέον ποντάρουν όλο και λιγότερο σε μια πρώτη μείωση τον Ιούνιο, το οποίο μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες αποτελούσε μακράν το πιθανότερο σενάριο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Στο 3,5% αυξήθηκε ο πληθωρισμός – Ξεπέρασε τις προβλέψεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News