Business & Finance Παρασκευή 5/04/2024, 17:09
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Τάση ανάκαμψης με φόντο την αγορά εργασίας

Wall Street: Τάση ανάκαμψης με φόντο την αγορά εργασίας

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την απασχόληση που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία έχει καύσιμα να διατηρήσει τη δυναμική της και αυτό μάλιστα κόντρα στις εκτιμήσεις της αγοράς που προβλέπουν πλέον ότι τα υψηλά επιτόκια θα παραμείνουν για μεγαλύτερο διάστημα.

Ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,2% στις 38.673,8 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,44% sτις 5.171 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 0,7% στις 16.161 μονάδες.

Ο S&P 500 περιορίζει τις απώλειες αυτής της εβδομάδας, οι οποίες προκλήθηκαν από την αναπροσαρμογή των στοιχημάτων της Fed και την αναζωπύρωση των γεωπολιτικών εντάσεων. Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν κατά επτά μονάδες βάσης στο 4,38%.

Είχε προηγηθεί ένα sell off την Πέμπτη, κατά το οποίο ο Dow υποχώρησε περίπου 530 μονάδες ή 1,35%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Μάρτιο του 2023 και την τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση με απώλειες. 

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ  αυξήθηκαν τον Μάρτιο κατά το μεγαλύτερο ποσοστό εδώ και σχεδόν ένα χρόνο και το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε, επιβεβαιώνοντας ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή και στηρίζει την οικονομία. Συγκεκριμένα, οι νέες μη αγροτικές μισθοδοσίες ανήλθαν στις 303.000 τον περασμένο μήνα, μετά από μια αναθεώρηση προς τα πάνω κατά 22.000 της αύξησης των θέσεων εργασίας τους δύο προηγούμενους μήνες. Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 214.000.

Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 3,8%, όπως αναμενόταν από τους αναλυτές, ενώ οι μισθοί αυξήθηκαν 0,3% για το μήνα και 4,1% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, και οι δύο μετρήσεις σε ευθυγράμμιση και πάλι με τις εκτιμήσεις.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Αναπάντεχη αύξηση των θέσεων εργασίας

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News