Business & Finance Πέμπτη 4/04/2024, 17:02
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη με αιχμή την τεχνολογία και με το βλέμμα στην ανεργία

Wall Street: Κέρδη με αιχμή την τεχνολογία και με το βλέμμα στην ανεργία

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Πέμπτη καθώς τα νεότερα μακροοικονομικά στοιχεία ενισχύουν την προοπτική της νομισματικής χαλάρωσης αργότερα μέσα στη χρονιά, την ώρα που οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed. Των κερδών ηγούνται μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας.

Ο Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,42% στις 39.290,8 μονάδες, ο S&P 500 προσθέτει 0,68% στις 5.247,47 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,85% στις 16.416,96 μονάδες.

Μολις μια ημέρα πριν τα επίσημα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας, ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη, με τις αιτήσεις να αυξάνονται κατά 9.000 σε 221.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 30 Μαρτίου, έναντι εκτιμήσεων για 214.000 αιτήσεις.

Οι επενδυτές ανησυχούν το τελευταίο διάστημα ότι τα ισχυρότερα του αναμενόμενου οικονομικά στοιχεία και ο επίμονος πληθωρισμός θα εμποδίσουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να ξεκινήσει σύντομα τον αναμενόμενο κύκλο μείωσης των επιτοκίων της. 

Σε ομιλία του την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Fed αναφέρθηκε στην πρόθεσή του για μειώσεις επιτοκίων το 2024, ωστόσο δεν διευκρίνισε το χρονοδιάγραμμα ή την κλίμακα των πιθανών μειώσεων. 

Στα εταιρικά νέα, η Levi Strauss ενισχύεται άνω του 14% αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων αναθεώρησε προς τα πάνω τις ετήσιες προβλέψεις της για τα κέρδη της, αφού κατέγραψε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα τριμήνου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News