Business & Finance Τετάρτη 13/03/2024, 17:04
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανοδικά ο Dow – Διόρθωση για τον τεχνολογικό Nasdaq

Wall Street: Ανοδικά ο Dow – Διόρθωση για τον τεχνολογικό Nasdaq

Σε αντίθετη κατεύθυνση κινούνται o Dow Jones και ο Nasdaq την Τετάρτη στη Wall Street, στον απόηχο της ανακοίνωσης αυξημένου πληθωρισμού και ενώ αναμένονται νέα μακροοικονομικά στοιχεία σχετικά με την πορεία της οικονομίας.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,34% στις 39.142,37 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 0,1% στις 5.169,9 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq διολισθαίνει κατά 0,48% στις 16.187,6 μονάδες.  

Ο S&P 500 έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό την Τρίτη, με ώθηση κυρίως από τις μετοχές τεχνολογίας, μετά τα αισιόδοξα σχόλια για την τεχνητή νοημοσύνη από τον γίγαντα του cloud Oracle Corporation. Η διαφημιστική εκστρατεία για την τεχνητή νοημοσύνη αντιστάθμισε σε μεγάλο βαθμό την ισχυρότερη από την αναμενόμενη μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή. 

Η δύναμη της τεχνολογίας ήταν ιδιαίτερα εμφανής στο NASDAQ Composite που έκλεισε με άνοδο 1,5% στις 16.265,64 μονάδες, ενώ ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones αυξήθηκε κατά 0,6% στις 39.005,49 μονάδες. Ο Dow συγκρατήθηκε κυρίως από τις απώλειες της Boeing Co (NYSE:BA), η οποία διολίσθησε πάνω από 4% εν μέσω νέων προβλημάτων με τα αεροσκάφη της εταιρείας.

Τα κέρδη της Oracle και της Nvidia διαχύθηκαν σε άλλες μετοχές ευαίσθητες στην ΑΙ.

Παράλληλα, ο αυξημένος έναντι των προβλέψεων δείκτης καταναλωτή ελάχιστα απέτρεψαν τα στοιχήματα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια μέχρι τον Ιούνιο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News