Business & Finance Πέμπτη 7/03/2024, 17:13
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άνοδος με το βλέμμα σε Powell και απασχόληση

Wall Street: Άνοδος με το βλέμμα σε Powell και απασχόληση

Mε μικρά κέρδη άνοιξαν οι δείκτες στη Wall Street με ώθηση κυρίως από τον τεχνολογικό κλάδο και από το γεγονός ότι οι δηλώσεις των κεντρικών τραπεζιτών δεν ξεφεύγουν από τα αναμενόμενα. 

Ο S&P 500 επεκτείνει την άνοδό του πάνω από τις 5.100 μονάδες, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων υποχωρούν κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,08%.

Συγκεκριμένα, μετά την ανάκαμψη της Τετάρτη, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,43% στις 38.825,43 μονάδες και ο S&P 500 προσθέτει 0,76% στις 5.143 μονάδες. Ο Nasdaq κερδίζει 0,9% στις 16.181 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις ανεργίας διατηρήθηκαν στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο των 217.000 – με τους επενδυτές να αναμένουν τώρα την επίσημη έκθεση για την απασχόληση που θα παρουσιασθεί αύριο και η οποία αναμένεται να επηρεάσει την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα. Οι επενδυτές περιμένουν να ακούσουν περαιτέρω πληροφορίες από τον επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, στη δεύτερη κατάθεσή του στο Κογκρέσο. Την Τετάρτη, ο ίδιος επανέλαβε ότι δεν βιάζεται για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η ΕΚΤ με την Christine Lagarde να παραπέμπει στη συνεδρίαση του Ιουνίου για περισσότερα στοιχεία που θα της επιτρέψει να ξεκινήσει την αναστροφή της άνευ προηγουμένου νομισματικής σύσφιγξης. Η επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε ότι υπάρχει σαφής επιβράδυνση των τιμών καταναλωτή – αλλά η ίδια και οι συνάδελφοί της δεν αισθάνονται «αρκετά σίγουροι» προς το παρόν για να ξεκινήσουν τη νομισματική χαλάρωση.

Τέλος, αυξάνονται οι εικασίες ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα προχωρήσει αυτόν τον μήνα σε επιτοκιακή αύξηση για πρώτη φορά από το 2007, αφού μια καταιγίδα εκθέσεων και στοιχείων για τους μισθούς βοήθησαν να ενισχυθεί το γεν.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News