Business & Finance Τρίτη 2/04/2024, 17:06
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Βαριές απώλειες – Βουτιά για την Tesla

Wall Street: Βαριές απώλειες – Βουτιά για την Tesla

Πτωτικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street την Τρίτη, με βαρίδι τη δεικτοβαρή Tesla, ενώ παράλληλα περιορίζονται οι προσδοκίες για μεγάλη νομισματική χαλάρωση φέτος.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,11% στις 39.127 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 1,00% στις 5.191 μονάδες. Ο Nasdaq Composite καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες με -1,43% στις 16.161 μονάδες.

Η μετοχή της Tesla έφτασε νωρίτερα να υποχωρεί και 6%, καθώς η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε πολύ χαμηλότερες των αναμενόμενων παραδόσεις οχημάτων το πρώτο τρίμηνο. Ο γίγαντας των παρέδωσε 386.810 οχήματα έναντι των εκτιμώμενων για 449.080 οχήματα. 

Επίσης, η μετοχή της PVH σημειώνει πτώση άνω του 20%, καθώς το outlook που ανακοίνωσε η εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας, στην οποία ανήκουν τα εμπορικά σήματα Tommy Hilfiger και Calvin Klein, έδωσε απογοητευτικές προβλέψεις για τις πωλήσεις του έτους, επικαλούμενη ένα δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον, ιδίως στην Ευρώπη.

Οι επενδυτές προβλέπουν πλέον λιγότερες μειώσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ φέτος, αφού τα μακροοικονομικά στοιχεία των τελευταίων ημερών έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ισχυρή. Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε την Παρασκευή ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν βιάζεται να μειώσει τα επιτόκια, καθώς οι policymakers αναμένουν περισσότερες ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός πέφτει. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News