Business & Finance Τετάρτη 24/04/2024, 17:05
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Στήριγμα από την τεχνολογία – Άλμα για την Tesla

Wall Street: Στήριγμα από την τεχνολογία – Άλμα για την Tesla

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street προσπαθούν να επεκτείνουν τα κέρδη των τελευταίων δύο ημερών με ώθηση από ένα νέο ράλι σε κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν μια ακόμη παρτίδα εταιρικών αποτελεσμάτων και αναμένουν τα οικονομικά στοιχεία της Πέμπτης.

Ωστόσο, ο βιομηχανικός Dow Jones -παρότι ξεκίνησε με άνοδο- πλέον υποχωρεί οριακά κατά 0,07% στις 38.476,06 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,15% στις 5.079,79 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,6%.

Η Tesla ηγείται των κερδών μεταξύ των μετοχών της megacap με άλμα άνω του 13% μετά τα τριμηνιαία αποτελέσματά της, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά 15 μηνών, ενώ ενθαρρυντικές εκθέσεις κερδών σε άλλους τομείς προσέφεραν επίσης στήριξη.

Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων δήλωσε ότι επιταχύνει την κυκλοφορία νέων μοντέλων EV, τα οποία θα περιλαμβάνουν επίσης πιο προσιτές επιλογές, για το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Ένα φθηνό μοντέλο EV θα μπορούσε να αποτελέσει το επόμενο σκέλος της ανάπτυξης για την Tesla, και να επιτρέψει επίσης περισσότερες πωλήσεις του λογισμικού αυτοοδήγησης με υψηλό περιθώριο κέρδους. 

Η ανακοίνωση επισκίασε σε μεγάλο βαθμό τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα κέρδη του πρώτου τριμήνου από την Tesla, καθώς και τις αμφιβολίες σχετικά με τα σχέδιά της να στραφεί σε μεγάλο βαθμό προς τα ρομποτικά άξονα και την πλήρη αυτοοδήγηση – τα οποία ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk είχε διαφημίσει πρόσφατα. 

Κέρδη 3% σημειώνει και η μετοχή της Boeing, παρότι ανακοίνωσε ζημίες στο τρίμηνο, καθώς αυτές ήταν μικρότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Αργότερα την Τετάρτη, η Meta Platforms Inc. αναμένεται να ανακοινώσει τα κέρδη της και η Wall Street θα επικεντρωθεί στο κατά πόσον ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα δώσει σημάδια απόδοσης από τις μεγάλες δαπάνες για την τεχνητή νοημοσύνη.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News