Business & Finance Τρίτη 23/04/2024, 17:09
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Νέα κέρδη με το βλέμμα στις «Magnificent 7»

Wall Street: Νέα κέρδη με το βλέμμα στις «Magnificent 7»

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street με ώθηση από το μομέντουμ που έχει προκαλέσει το μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Οι ελπίδες για συνέχιση του ράλι εξαρτώνται από το εάν οι τεχνολογικοί κολοσσοί μπορούν να δικαιολογήσουν τις υψηλές αποτιμήσεις που έχουν επιτύχει με ώθηση από την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι επενδυτές έχουν αναθαρρήσει μετά την αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή και ο S&P 500 σημειώνει άνοδο για δεύτερη ημέρα, με την αγορά να ανακάμπτει μετά το ξεπούλημα των 2 τρισ. δολαρίων. Το μεγάλο ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στις λεγόμενες «Magnificent Seven» με την Tesla Inc. να είναι η πρώτη που θα υποβάλει έκθεση μετά το κλείσιμο της αγοράς. Ακολουθεί η Meta Platforms Inc. την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη έπονται η Microsoft Corp. και η Alphabet Inc.

Πάντως, οι προβλέψεις των αναλυτών για την Tesla κάνουν λόγο για ένα «εφιαλτικό τρίμηνο», καθώς η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων κατέγραψε την πρώτη τριμηνιαία πτώση στις παραδόσεις εδώ και τέσσερα χρόνια.

Σε αυτό πλαίσιο, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,42% στις 38.399,33 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,7% στις 5.045,5 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 0,89% στις 15.589 μονάδες.

Πριν από αυτό, η μετοχή της General Motors κερδίζει σήμερα πάνω από 4% αφού ο γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας αναθεώρησε τις ετήσιες προβλέψεις του μετά τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου, ενώ η GE Aerospace ενσιχύεται κατά 3,8% αφού και ο γίγαντας της αεροδιαστημικής αύξησε τις προβλέψεις για τα κέρδη του έτους.

Η Spotify ενισχύεται άνω του 12% αφού η σουηδική εταιρεία streaming μουσικής ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τους premium συνδρομητές, ενώ η μετοχή της PepsiCo υποχωρεί 2,45% λόγω της επιβράδυνσης των πωλήσεων στις ΗΠΑ, παρότι εκτός συνόρων ξεπέρασαν τις προβλέψεις.

«Μόνο 70 ή 14% των επιχειρήσεων του δείκτη S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα [πριν από σήμερα], οπότε είναι ακόμη πολύ νωρίς για να κάνουμε οριστικές δηλώσεις σχετικά με την περίοδο μέχρι στιγμής», ανέφεραν οι αναλυτές της Oppenheimer, σε σημείωμά τους. «Δεδομένα είναι ότι τα κέρδη μέχρι στιγμής είναι αυξημένα κατά 9,4% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, με αύξηση εσόδων κατά 4,5%- και το 80% των εταιρειών που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις», πρόσθεσαν.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News