Business & Finance Παρασκευή 19/04/2024, 17:13
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιφυλακτική επιστροφή των αγοραστών

Wall Street: Επιφυλακτική επιστροφή των αγοραστών

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται στη Wall Street καθώς η τελευταία αναζωπύρωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή φάνηκε να περιορίζεται με τη φυγή προς τα ομόλογα, τον χρυσό και το δολάριο να μειώνεται και τις τιμές του πετρελαίου να υποχωρούν. Οι τελευταίες πληροφορίες ότι το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν ήταν περιορισμένης κλίμακας, προκαλώντας μικρή ζημιά, καθησύχασαν τους επενδυτές. Παράλληλα, το απογοητευτικό guidance του Netflix βαραίνει τον τεχνολογικό κλάδο.

«Ευελπιστούμε ότι αποφεύγεται μια ανοιχτή σύγκρουση. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο», δήλωσε ο Fawad Razaqzada στο City Index και στο Forex.com. «Οι αγορές μπορεί να κρατήσουν στάση αναμονής, λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο του Σαββατοκύριακου που διαφαίνεται. Σημειωτέον ότι μόλις το περασμένο Σάββατο το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ», πρόσθεσε.

Ο βιομηχανικός Dow ενισχύεται κατά 0,54% στις 37.980,13 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κινείται σχεδόν αμετάβλητος, ενώ ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq βρίσκεται στο -0,5% και στις 15.514 μονάδες.

Οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street βρίσκονται σε πορεία εβδομαδιαίων απωλειών, με τον ευρύτερο δείκτη S&P 500 να σημειώνει πτώση 2,2%, οδεύοντας προς την τρίτη συνεχόμενη αρνητική εβδομάδα και τη χειρότερη από τα τέλη Οκτωβρίου του περασμένου έτους.

Πέραν της Μέσης Ανατολής, ο προβληματισμός έχει επικεντρωθεί και στο γεγονός ότι θα καθυστερήσει η μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, καθώς τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ αποδεικνύονται ανθεκτικά.

Πολλοί αξιωματούχοι της Fed, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Jerome Powell, προειδοποίησαν αυτή την εβδομάδα ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα λόγω του επίμονου πληθωρισμού.

Ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic, έφτασε στο σημείο να πει ότι η Fed θα μπορούσε ακόμα και να αυξήσει τα επιτόκια φέτος, εάν ο πληθωρισμός δεν μειωθεί όπως αναμένεται, αν και εξακολουθεί να θεωρεί πιθανότερη μία μόνο μείωση των επιτοκίων το 2024. Τα σχόλια του Bostic ταρακούνησαν την ήδη εύθραυστη αγορά.

Σε ότι αφορά τα εταιρικά νέα, η μετοχή της Procter & Gamble υποχωρεί περίπου 2%, αφού οι καθαρές πωλήσεις του γίγαντα των καταναλωτικών αγαθών ήταν κατώτερες των εκτιμήσεων, παρότι αναθεώρησε προς τα πάνω τις ετήσιες προβλέψεις για τα κέρδη.

Η μετοχή της American Express κερδίζει άνω του 3%, αφού τα κέρδη του γίγαντα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για το πρώτο τρίμηνο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.
Η μετοχή της Paramount Global εκτινάχθηκε σχεδόν 10% μετά την πώληση του κολοσσού της ψυχαγωγίας στην Skydance Media του David Ellison.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News