Business & Finance Τετάρτη 5/04/2023, 13:41
ΑΓΟΡΕΣ

Ο χρυσός σπάει το φράγμα των 2.000 δολαρίων – Στον ορίζοντα νέο ρεκόρ

Ο χρυσός σπάει το φράγμα των 2.000 δολαρίων – Στον ορίζοντα νέο ρεκόρ

Συνεχίζει να ανεβαίνει η τιμή του χρυσού, φτάνοντας σε υψηλό 13 μηνών αφού τα αμερικανικά στοιχεία έδειξαν ότι η αγορά εργασίας χαλάρωσε, γεγονός που μείωσε τα στοιχήματα ότι η Federal Reserve θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια.

Το πολύτιμο μέταλλο έκλεισε την Τρίτη (4/4) πάνω από το όριο των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2022, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι οι κενές θέσεις εργασίας στους εργοδότες των ΗΠΑ μειώθηκαν τον Φεβρουάριο στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2021, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Είναι ένα ευπρόσδεκτο σημάδι για τη Fed, η οποία προσπάθησε να χαλαρώσει την αγορά εργασίας και να επιβραδύνει τον πληθωρισμό.

Το μέταλλο πλησιάζει το ρεκόρ όλων των εποχών των 2.075,47 δολαρίων που κατέγραψε τον Αύγουστο του 2020 μετά από ένα απότομο ράλι τον περασμένο μήνα λόγω της αναταραχής στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ και της Ελβετίας. 

Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ συνέχισαν να πιέζουν ενάντια στην προοπτική περικοπών των επιτοκίων αργότερα φέτος, επιμένοντας ότι απαιτούνται περισσότερα για να τιθασευτεί ο πληθωρισμός. Σε μια ομιλία της την Τρίτη, η πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Cleveland, Loretta Mester, υποστήριξε την αύξηση των επιτοκίων ξανά το 2023 και τη διατήρησή τους εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα.

«Η διάθεση στην αγορά χρυσού έχει βελτιωθεί μαζικά μετά την τραπεζική αναταραχή των ΗΠΑ πριν από μερικές εβδομάδες», δήλωσε ο Carsten Menke, αναλυτής της Julius Baer Group Ltd. «Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μια ύφεση στις ΗΠΑ θα αποφευχθεί και ότι μια ταχεία αντιστροφή των αμερικανικών νομισματικών πόρων είναι απίθανο να υλοποιηθεί».

Στο ταμπλό, ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,1% στα 2.022,56 δολάρια η ουγγιά στο Λονδίνο, αφού έκλεισε με αύξηση 1,8% στην τιμή του, στην προηγούμενη συνεδρίαση. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Στα δικαστήρια η Binance και ο CEO της – Κατηγορίες για παραβίαση των κανόνων της αμερικανικής αγοράς

Kαταφύγιο σε ομόλογα και χρυσό «έψαξαν» οι επενδυτές στην τραπεζική κρίση

Τουρκία: Αποθέματα-ρεκόρ σε χρυσό – Πρώτη σε αγορές τον Ιανουάριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News